Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeni Bir Mücadele Doğuyor!

Çanakkale’de son günlerde sık

Çanakkale’de son günlerde sık sık gündeme gelen çevre olayların karşı bir duruş sergilendi. Atikhisar bölgesinde altın madeni arama faaliyetlerine ruhsat verilmesi ve Yenice Çırpılar mevkiine Termik Santral Kurulması projesine kentliler tepki gösterdi. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Neden herkesin gözü Çanakkale’de? Bizler burada yeni bir mücadelenin başındayız” vurgusunda bulundu.

Çanakkale’de Atikhisar mevkiinde altın arama faaliyetleri için ruhsat verilmesine ve Yenice Çırpılar’da kurulması planlanan termik santrale karşı eylem yapıldı. Eylem basın açıklaması şeklinde geçerken katılımın fazla olmadığı gözlendi. Saat 18.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasına kentte bulunan çevre platformları, Cumhuriyet Halk Partililer, Belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı. Düzenlenen açıklamaya Çanakkale CHP Milletvekili Özgür Ceylan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, İYİ Parti İl Başkanı Eşref Bener Varol’da katıldı.

“Hukuk Yok Sayıldı”

İda Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Akgül, “Çanakkale önemli bir tarım, orman ve ilgi çekici bir kültür kentidir. Çanakkale Atikhisar Barajı su toplama havzasında yer alan ve ÇED süresi henüz mahkeme aşamasında olan, “Kirazlı Altın-gümüş Madeni Kapasite Artışı ve Zenginleştirme Projesi”nin Gayri Sıhhi Müessese Ruhsatı Çanakkale Valisi Orhan Tavlı tarafından imzalanmış bulunuyor. Bu kararla birlikte, bölgede aylar öncesinden ruhsatsız olarak başlamış olan, Danıştay’ın bozma kararına rağmen hız kesmeyen orman katliamına onay verilirken, maden işletmesinin işine kaldığı yerden pervasızca devam etmesine izin verilmiştir. Mahkeme süreci işlerken, hukuk yok sayılarak önündeki engel idarece kaldırılmıştır” dedi.

“Neden Herkesin Gözü Çanakkale’de?”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Bu Çanakkale’de ne var bilmiyorum. Neden herkesin gözü Çanakkale’de? Neden gözler hep Çanakkale’nin doğasında? Neden termikçisi bir yandan, altıncısı bir yandan bu Çanakkale’nin doğasına, tarihine, toprağına, ormanına suyuna göz koyuyor? Sanki hiçbir yer kalmamış gibi, dünyanın en güzel yörelerinden biri olan özellikle Kazdağları’nı hepimiz iyi biliyoruz.

“Yeni Bir Mücadelenin Başındayız”

Şimdi yeni bir mücadelenin başındayız. Bizler doğamızı korumak zorundayız. Özellikle Atikhisar Barajı ve onun tepesinde kurulmak istenen altın işletmesi Çanakkale için çok büyük bir tehlikedir” açıklamasında bulundu.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech