Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Dardanel Spor artık bir “sosyal sorumluluk projesi”

Uzun yıllardan sonra basının karşısına çıkan Dardanel Gurubu Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, Dardanel’in ekonomik ve sportif faaliyetleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Çanakkale Dardanel Spor’un geleceği ile ilgili devrim niteliğinde kararlar alındığını ifade eden Önen, son 10 yılda spora 51 milyon 631 bin lira harcadığını ancak kimseden destek göremediklerini dile getirdi. Önen, Çanakkale Dardanelspor’un geleceğine “sosyal sorumluluk projesi” olarak devam edeceğini söyledi. Çanakkale’de futbolun önünü Çanakkale Dardanel ile kapatmadıklarını ifade eden Önen, “Çanakkalespor” oluşumuna kişi, grup veya şirketlerin destek verebileceğini dile getirdi.

Dardanel Gurubu Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen dün saat 10:00’da Büyük Truva Otel’de basın mensupları ile bir araya geldi. Bir saati aşan süre açıklamalarda bulunan Niyazi Önen Dardanel’in ekonomik ve sportif faaliyetleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Çanakkale Dardanelspor’un şehirden destek göremediğini ifade eden Başkan Önen, Çanakkale Dardanelspor’un geleceğine “sosyal sorumluluk projesi” olarak devam edeceğini söyledi. Çanakkale’de futbolun önünü Çanakkale Dardanel ile kapatmadıklarını ifade eden Önen, “Çanakkalespor” oluşumuna kişi, grup veya şirketlerin destek verebileceğini dile getirdi.

İlk olarak Dardanel şirketinin ekonomik faaliyetlerinden söz eden Dardanel Gurubu Şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen; Dardanel Önentaş Gıda Sanayi A.Ş., Niyazi Önen Gıda ve Dardania Fish and Bread olmak üzere üç şirket olmak üzere çalıştıklarını belirtti. İş hayatında 50’inci yılını doldurduğunu dile getiren Önen; “Bildiğimiz tek şey var üretmek. İstihdam yaratmak, ihracat yapmak” dedi.

Dardanel Gurubu Şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen’in çarpıcı açıklamalarının olduğu konuşmasının devamında şu ifadeler yer aldı…

“Dardanel’i bir dünya markası yapmaktan gurur duyuyoruz”
“Pek çok dalgalı dönemden geçtik. Azgın fırtınalar içerisinde Türkiye’nin ekonomik zorlukları ile birlikte sıfırdan gelen, Anadolu’dan gelen bir şirket olarak uğraştık didindik. Çok şükür geldiğimiz yerde Dardanel’i bir dünya markası yapmaktan gurur duyuyoruz. Türkiye’nin zor ekonomik şartlarına rağmen hızlı bir büyümeyi yakaladık. 2017 ile 2018 yılı ilk 6 aylarında bu ekonominin içinde bulunduğu sıkıntılara rağmen ciroda yüzde 42 büyüme sağlamışız. Yurtiçi satışlarında yüzde 15 artışımız olmuş. Ancak ihracatta yüzde 196’lık bir büyüme gerçekleştirmişiz. Geçen sene ilk altı ayda Çanakkale’den 4.4 milyon dolar ihracat yaparken bu senenin ilk altı ayında 11.8 milyon dolarlık ihracat yapmışız. Dünyanın 36 ülkesine ihracat yapıyoruz. Şirketi, geçen seneye göre yüzde 438 artışa getirmişiz. Niyazi Önen Gıda’da gerçekleşen ilk altı aylık büyüme de aynı şekilde yüzde 40’ların üzerinde ve dipteki karlılığa bakacak olursa o biraz daha Dardanel Önentaş’ın da üzerinde yüzde 2 bin gibi hızlı bir şekilde artmış.

“En iyi bildiğimiz iş üretim yapmak”
“Biz bunları yaratırken özellikle Çanakkale’de olmak üzere çok ciddi istihdam yaratıyoruz. İş kolu itibariyle hanımlara fazlaca iş veriyoruz. Çalışanlarımızın yüzde 80’inin kadınlar oluşturuyor. En iyi bildiğimiz iş ve bundan sonra da daha fazla büyüme hedefimiz olan iş üretim yapmak. Türkiye’de ne olursa olsun bu ülkenin kalkınabilmesi için hepimizin gelişebilmesi için üretmemiz lazım. Ürettiğimiz ürünler yurtdışına ihraç ettiğimiz ürünler olmalı ve o ülkelerde de pazar payları almamız lazım.”

“Fabrikayı üçe böleceğiz”
Dardanel’in ileriki zamanda hedeflediği yatırımları da dile getire Başkan Önen; “Şehrin içinde olan fabrikalarımızın rotasyonunu Çanakkale’nin dışına çıkarmayı ve ürettiğimiz ürünlere de bağlı olarak sayıca arttırmayı planlıyoruz. Sandviç ürünlerimiz için İstanbul Dudullu Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika kurduk. Türkiye’nin en büyük fabrikalarından bir tanesi oldu. Çanakkale’de mevcut üretim yaptığımız fabrikayı üçe böleceğiz. Üç ayrı yatırım yapacağız. Bunlardan bir tanesi Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi’nde olacak. Bir diğer yatırımımız Edirne’nin Enez ilçesinde bir salça fabrikamız vardı. O fabrikamızın makinelerini tamamen boşalttık. Oraya balık konserve fabrikası yapacağız. Bir diğer yatırımızı da Ezine’de kurulan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde yapmayı düşünüyoruz” dedi.

“51 milyon 631 bin 547 katkı yapmışız”

Çeyrek asırdır Çanakkalespor’un sponsorluğunu yaptıklarını ifade eden Niyazi Önen, aralıksız olarak zor şartlara rağmen bu işi yaptıklarını ve başarılar ile başarısızlıkları yaşadıklarını dile getirdi. Önen konuşmasının devamında; “En başarısız yılımızı geçen sene yaşadık. Bu hepimizi üzdü. Futbolda 27 yıllık tecrübemiz oldu. Burada bu iş için finansal kaynaklar çok önemli. Ben arkadaşlarıma çalışma yaptırdım. Son 10 yılda 51 milyon 631 bin 547 Türk lirası Dardanelspor’a katkı yapmışız” dedi.

“Bölgesel Lig’e düşünce çalışma istedim”
“Bölgesel Lig’e düşünce yine arkadaşlardan bir çalışma istedim. Kendi kaynaklarımızla, dışarıdan transfer yapmadan bünyemizde olan oyunculara asgari ücret ödemek şartıyla verdikleri minimum, maksimum ve ortalama cevap. Kulübün minimum dönebilmesi için 1 milyon 258 bin lira bir yıla para lazım. Ortalama 1 buçuk milyon lira masrafı var.”

“Herhangi bir destek görmüyoruz”
“Destek almıyoruz. Çanakkale zaten ekonomisi çok büyük olmayan bir şehir. Sanayicilik yok denecek kadar az. İl çapında bile büyük sanayi kuruluşları bir elin beş parmağından fazla değil. Dolayısıyla çok fazla ekonomik katkı beklemek yanlış. Bizim gibi küçük illerde belediyeler, özel idareler destek veriyor. Bize de geçmişte çeşitli tesislerin tahsis edilmesi, yap-işlet-devret modeliyle destek oldular. Teşekkür ediyoruz ama gelin görün ki bizim üzerine yatırım yaptığımız yerlerde kiralar günlük raişlerde değerlendiriliyor. 50 yıllık anlaşmalar olmasına rağmen… Çeşitli meclis ve encümen kararlarıyla bu kiralar tefe tüfeden değer artışları daha fazla oldu diye güncel kiralar oluyor. O tesislerde bile Çanakkale Belediyesi’ne kulüp çok ciddi ödemeler yapıyor. Mevcut verilen arazilerde güncel kira değerleri ne ise kulüp tarafından yatırımlar yapılmış olsa bile devam ediyor. Diğer bir destek altyapı tesislerimiz için Özel İdare’nin tesisleri idi. Maalesef orada da sebeplerinin ne olduğunu bilemiyoruz, sözleşmemiz devam ederken Özel İdare’den gelen ısrarcı talep üzerine orasını da devrettik. Çanakkalespor için kullandığımız altyapı tesislerini Özel İdaremize geri vermiş olduk. Bunun dışında yine kulübümüze gelir amacıyla tahsis edilmiş olan Kipa’nın olmuş olduğu arazinin belli bir bölümüne, kulübümüze gelir sağlayacak projeler üretmemize rağmen Çanakkale Dardanel tarafından hukuk yoluna da gidilerek bizden iade olarak alındı. Herhangi bir destek görmüyoruz…”

“Çanakkale şehri bomba transfer beklemesin”

Çanakkale Dardanelspor’a kesinlikle devam edeceklerini ancak bu işi “sosyal sorumluluk projesi” olarak Çanakkale Dardanel’i destekleme kararı aldıklarını belirten Dardanel Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen; “Biz özellikle gençlere, altyapı olarak tanımladığımız gruplara eskiden yaptığımız gibi, ama bu sefer sadece buraya odaklanarak Çanakkale’nin çevresinde, ilçelerimizde, komşu illerdeki futbolcu gençlere sahip çıkarak tesislerimizde onlara futbol oynama imkanını, eğitim imkanını ve diğer eğitimleri sosyal sorumluluk projesi gibi yapacağız. Gerek Çanakkale şehri, gerek taraftarlarımız gerek amigolarımız bizden kısa süre içerisinde üstün başarılar, bomba transferler beklemesin” dedi.

“Borcu olmayan tek kulüp”
“Çanakkale Dardanel tek kuruş borcu olmayan, belki de Türkiye ligleri içerisindeki tek kulüptür. Bir başka kulüp olduğunu zannetmiyorum. Sıfır borçla dönen bir şirket, bir kulüp durumunda. Bundan sonra da bu şekilde devam etmesi lazım. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında elimizden geldiğince en iyi şekilde yapıp bundan sonra da Çanakkale’yi en iyi şekilde temsil ederek yapmak istiyoruz.”

“Futbolun önünü Çanakkale Dardanel ile kapatmıyoruz”
“Biz Çanakkale’de futbolun önünü Çanakkale Dardanel ile kapatmıyoruz. Çanakkalespor Derneği ayrıldı ve bu şekilde bir dernek var. İsteyen kişiler, gruplar, şirketler Çanakkalespor’a destek verebilir ve bununla Çanakkalespor’a sahip olarak Çanakkale’yi daha iddialı daha kısa sürede üçüncü, ikinci veya diğer liglerde daha üst sıraları hedefleyecek bir çalışma yapabilirler. Buna hiç bir engel olduğunu düşünmüyorum. Bizim hiç bir iddiamız yok. Liglerde alınacak başarıyla ilgili herhangi bir vaadimiz herhangi bir sözümüz yok. Ancak şöyle bir sözümüz var, bu işi bir sosyal sorumluluk projesi olarak bölgemize, yöremize ve sporumuza sonuçta da Çanakkalemize katkı sağlayacak şekilde yapmaya devam edeceğiz.”

Başarısızlığı üstlendi
Dardanel Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, Dardanelspor’un yaşadığı başarısızlığı üstlendi. Önen konuşmasında; “Bu kulübün başkanı ben değilim. Bu kulübün seçilmiş başkanı Mehmet Önen. Fakat kulübümüz başarısız olunca hem kendisi üzüldü ama çok büyük de kırgınlığı var; aynı kırgınlığı ben de yaşıyorum. Biz bu işe özveriyle, fedakarlıkla destek verirken kötü sonuçlar alınınca ki bunlar normal, her zmana bu kötü sonuçlar alınır. Benim başkanlık zamanımda bu kulüp Süper Lig’ten  3’üncü lige kadar düştü. Bu başarısızlığın Mehmet Önen ile ve Mehmet Önen’in kurduğu yönetim kurullarıyla yakından uzaktan alakası yoktur” dedi.

Atakan Alkış

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech