Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Troia Festivali’nde bisiklet turu

Çanakkale’de bisiklet kültürünün yerleşmesini

Çanakkale’de bisiklet kültürünün yerleşmesini ve bisikletli ulaşımı yaygınlaştırmayı hedefleyen, bu konuda da ciddi adımlar ve organizasyonlara imza atan Çanakkale Bisiklet Platformu (ÇABİP), Troia Festivali kapsamında bisiklet turu düzenliyor.

ÇABİP tarafından 12 Ağustos Pazar günü saat 20:00’de başlayacak hareketle pedallar çevrilerek Çanakkale turu atılacak. Bisiklet turunun yol güzergahı olarak; ” Golf Aile Çay Bahçesi > Kayserili Ahmet Paşa Cad. > İskele > Cumhuriyet Bulvarı > İnönü Caddesi > Plaj Caddesi > Deniz Sokak > Aziziye Caddesi > Barış Kordonu > Atatürk Caddesi > Troypark AVM kavşağından > Troya Caddesi > Piri Reis Caddesi > Atatürk Caddesi > Stadyum Caddesi > Demircioğlu Cad. > İskele > Truva Atında turumuz sona erecektir” denildi.

Çanakkale Bisiklet Platformu’nun sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamada Troia Festivali bisiklet turu hakkında; “Çanakkale Bisiklet Platformu olarak Çanakkale’de bisiklet kültürünün yerleşmesini, bisikletli ulaşımı yaygınlaştırmayı, kentte yaşayan tüm bisikletçilerin ortak bir sesi olmasını, kentteki bisiklet gruplarının birlikte çalışabilirliğini, ortak etkinlikler düzenleyebilmesini, şehir içi ulaşımını bisikletle gerçekleştirenlere ve spor-hobi kullanıcılarına daha sağlıklı kullanım alanları oluşturulması için kamu kurumları ile belediye ulaşım politikasında bisiklete önem vermelerini sağlamayı ve bu konuda çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. 55. Uluslararası Troia Festivali ve Troia Yılı kapsamında Çanakkale Bisiklet Platformu ile Çanakkale Belediyesi ortaklığında şehir içinde ”Troia Festivali Bisiklet Turu” düzenlenecektir. Tur herkesin katılımına uygundur” denildi.

Her türlü bisiklet için uygun

Etkinlik komitesi tarafından tur ile ilgili yapılan bilgilendirmede; “Herkesin katılabileceği bir düzeyde sürüşlerimiz gerçekleşir öncü ve artçılar ile sürüş düzeni sağlanmaktadır. Kask kullanımı zorunlu değildir, ancak kaskınız varsa takmanız önemlidir. Çanakkale Bisiklet Platformu Öncü, yancı ve artçıları yol güvenliğini telsizler ile sağlamaktadır. Yol durumuna göre görevlilerin uyarlarını dikkate almak gerekmektedir. Zorluk seviyesi kolay.Etkinlik kesinlikle performansa dayalı değildir. Her türlü bisiklet için uygun bir turdur” ifadeleri yer aldı.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech