Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kurban kesiminde vekalet kampanyası

Diyanet İşleri Başkanlığı ve

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) işbirliği ile “2018 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Kampanyası” başlatıldı.

Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası için bu yıl “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” sloganının belirlendiğini ifade eden Gelibolu Müftüsü Dr. İbrahim Özler, TDV’nin Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği içinde kurbanlarını dini usullere uygun bir şeklide kesilmesini ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını isteyen vatandaşlara 1993 yılından beri yardımcı olduğunu söyledi.

Müftü Özler, TDV’nin kurban faaliyetlerini büyük bir hassasiyet ve itina ile yürütmekte olduğunu, dini esaslara uygun ve güven veren bir yapılanmayla bu yıl da hizmet vermeye devam edeceğini belirtti.

“Yurt içinde 280 noktada, yurt dışında ise 145 ülkenin 436 bölgesinde kesim ve dağıtım yapılacak”

Program kapsamında yurt içinde 280 kesim bölgesinde, yurt dışında ise 145 ülkenin 436 bölgesinde Başkanlık personeli, TDV görevlileri ve gönüllüleri nezaretinde kesim ve dağıtım gerçekleştirileceğini aktaran Özler; vekaletle kurban kesim programı Türkiye’de müftülüklerimiz, yurt dışında ise büyükelçilikler, müşavirlikler, ateşelikler, koordinatörlükler ve ilgili ülkelerdeki dini idareler ve yerel kuruluşlarla işbirliği içerisinde yürütülmektedir. Yeryüzünde iyilik hâkim oluncaya kadar durmaksızın çalışmayı şiar edinen vakfımız, kestiği kurbanları yurt içinde ihtiyaç sahiplerine, sığınmacılara, Kur’an kurslarına ve öğrenci yurtlarına ulaştırmaktadır. Yurt dışında ise öncelikle açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olduğu Afrika’dan başlamak üzere Orta Asya’dan Balkanlar’a, Kafkasya’dan Uzak Doğu ve Latin Amerika’ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada mazlum kardeşlerimize kurban dağıtımı yapılmaktadır ifadelerini kullandı.

Yurt içi kurban bedeli 850 TL, yurt dışı kurban bedeli ise 625 TL

Müftü Özler, TDV tarafından bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerinin yurt içinde 850 TL, yurt dışında ise 625 TL olarak belirlendiğini ifade ederek, “Vatandaşlarımız, www.diyanetvakfi.org.tr ve bagis.diyanetvakfi.org.tr adreslerinden online bağış yapabilmenin yanı sıra il ve ilçe müftülüklerimize, cami görevlilerimize, tüm PTT şubeleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla da vekalet yoluyla kurban programına katılıp kurbanlarını vekalet yoluyla kestirebilirler” dedi.

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech