Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Haberleşmenin İlki Pullarda

 “UNESCO Dünya Miras Listesindeki

 “UNESCO Dünya Miras Listesindeki Eserlerimiz” adlı Pul Sergisi; ÇTSO Çanakkale Evi’nde, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale PTT Baş Müdürü Yaşar Öztürk, kurum müdürleri ve Troia Kazı Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan’ın katılımıyla açıldı. Basılan pullar ile Troia’da 1995 yılında açığa çıkan ve haberleşmede kullanılan ilk yazılı belge olma özelliğini bünyesinde barındıran mühür, PTT pulları ile bir kez daha tarihe adını yazdırdı.

Dün saat 13.00’te ÇTSO Çanakkale Evi’nde açılan ve PTT tarafından düzenlenen “UNESCO Dünya Miras Listesindeki Eserlerimiz” pul sergisi; Vali orhan Tavlı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Troia Kazı Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Çanakkale PTT Baş Müdürü  Yaşar Öztürk’ün katılımlarıyla açıldı.

Çanakkale’ye Özel Pul ve Posta Kartları Tanıtıma Katkı Sağlayacak

5 Ağustos’a kadar devam edecek olan serginin açılışında; kurdele kesiminden önce konuşan PTT İl Müdürü Yaşar Öztürk; “PTT Genel Müdürülüğü’nce Troia Yılı kapsamında Çanakkale’ye özel  “UNESCO Dünya Miras Listesindeki Eserlerimiz” anma pulları bugün itibari ile tedavüle çıkarılmaktadır. Tedavüle çıkarılan bu pulu ve ilk gün zarflarını PTT iş yerlerinden ve sergi süresince buradan temin etmek mümkün olacaktır. Yine Çanakkale’ye ait görsellerden özel olarak tasarlanmış 20 ayrı posta kartı sergilenecek. 2018 Troya Yılı’na ve Çanakkale’ye özel basımı yapılmış pul ve posta kartlarının, kişi ve kurumlarca kullanımının, Çanakkale’nin ve 2018 Troia Yılı’nın tanıtımına katkı sağlayacağına inanıyorum. ” ifadelerini kullandı.

“PTT’nin Pul Bastırmış Olması Bizim İçin Anlamlıdır”

Vali Tavlı’nın; “Bir taraftan Troia Müzesi’nin çalışmları devam etmekte. İnşallah Ağustos ayında ziyarete açılacak. 2018 Troia Yılı’nda Troia için özel bir pul bastırdıkları için Troia ve Çanakkale’nin tanıtımına katkıda bulunan Ulaştırma Bakanlığı PTT Genel Müdürlüğü’ne ve PTT Müdürü’müzün şahsına teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi Troia Yılı’nda ulasal çapta ve uluslararası çapta pek çok etkinliğe imza atılmakta ancak en özeli ve en güzeli PTT tarafından pul bastırılması ve Troia’nın 1 Ağustos tarihinde geçmiş olması bizim için anlamlıdır.  ” sözlerinin ardından kurdele kesimi ile açılış tamamlandı.

“Haberleşmede İlk Belge”

Açılışın ardından Troia mührü ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Rüstem Aslan, mührün 1995 yılında bulunduğunu belirterek “Luvi dilindeki Hieroglif yazıtta bir katibin ismi, arka yüzde de karısının ismi yer almaktadır. Ona tanrılardan bol şans diliyorlar. Troia’da bulunan ve haberleşmede kullanılan ilk belge. Burada olması çok anlamlı.” cümlelerini kullandı.

Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech