Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bisikletli Artıyor Trafik Açılmıyor

Çanakkale’de gün geçtikçe artan

Çanakkale’de gün geçtikçe artan bisiklet sayısı ile birlikte çevre, sağlık ve ulaşımda kolaylık dikkat çekiyor. Diğer yandan araç sayılarındaki artışın da göze çarpması bisikletin etkisini azaltıyor.

Sosyal medyada bisiklet ve bisiklet kullanıcılarıyla alakalı paylaşımlar yapan BisikletVS hesabında Çanakkale’ye dair fotoğraflar paylaşıldı. Paylaşılan fotoğraflar ile Çanakkale; bisiklet kullanımının yaygın olduğu şehirlerden biri olduğunu kanıtladı. Çanakkale Belediyesi tarafından hayata geçirilen ÇABİS uygulaması ile de artış gösteren bisikletli sürücüler, çevreye zarar vermeden ulaşım sağlarken diğer yandan sağlıklı yaşam sürmüş oluyor. Öte yandan Çanakkale gibi trafikle başı dertte olan bir kent için bisikletle ulaşım, hayati bir önem taşıyor.

“Çanakkale’de Gözle Görülür Bisiklet Kullanımı Var”

Paylaşımın yapıldığı hesapta, Çanakkale ile ilgili şu ifadelerle kentin elverişli yapısına da dikkat çekildi: “Çanakkale’de gözle görülür bir bisiklet kullanımı var. Boğaza yakın merkez Çanakkale’de düz coğrafyası ile bisiklet kullanımına oldukça uygun. Burada yaşayanların dediğine göre bu sene araç sayısında ve trafikte de ani artış var.

Bir şehirde bilindik marka ve modellerden çok sokaklarda direklerde ne kadar bu şekilde bisiklet varsa orada bisiklet kültürü o kadar yerleşik gibi bir his uyanır hep içimde. Aynısı Erdek’te de vardı, Çanakkale’de de benzeri görüntüler var. Ayrıca yollarda da çokça bisikletli var.”

Diğer yandan kentlilerin özellikle hafta sonlarında çilesi haline gelen İskele Meydanı trafiği, yoğun bisiklet kullanımından gözle görülür oranda fayda sağlayamıyor.

Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech