Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ali Güngör Yıldız

Ne olacak bu CHP’nin hali?

Hani iki kafadar akşam serinliğinde bir masaya oturur, bir iki kadehin ardından da “Ne olacak bu memleketin hali” diye ortaya soru atarlar ve kaldıkları yerden parlatmaya devam ederler. Şair Orhan Veli de bir şiirinde “Neler yapmadık bu vatan için! Kimimiz öldük; Kimimiz nutuk söyledik.” demişti.

Şimdi sıra bizde; Ne olacak bu CHP’nin hali? CHP’deki son gelişmeler Çanakkale’yi çok yakından ilgilendiriyor. Söylendiği gibi gerçekten imzalar toplanır ve son gün ilgili kurumlara verilirse, hemen kurultaya gidilecek. Peki, ne olur kurultaya gidildiğinde? Türkiye için bilmem ama Çanakkale için önemli gelişmeler yaşanır. Yaşanacaktır.

Öncelikli olarak Genel Başkan Yardımcısı olan Muharrem Erkek, bu makamda zor oturur. Muharrem Erkek’in gitmesi ile Çanakkale’de de dengeler kökten değişir. Değişmeyecek tek isim Sayın Başkan Gökhan’dır. Çanakkale CHP’de Sayın Gökhan’ın dışındaki tüm siyasi aktörler değişir. Tüm bu değişiklikler tabii ki Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun kurultayda kaybettiği düşünüldüğünde gerçekleşecektir.

Hangisi proje adamıdır?

Sanmıyorum ama yine de içimden gelen o soruyu sizlerle paylaşmaktan da kendimi alamıyorum. Soru şu: CHP’de hangi isim proje ismidir? Sayın Kılıçdaroğlu mu, yoksa Cumhurbaşkanlığı sürecinde kendisine sorulan bir soruya karşılık, “Seçimden sonra Genel Başkanlığa aday olmayacağım” diye açıklama yapan Sayın Muharrem İnce’mi? Nerden aklıma geldiyse… Birisi kaset olayları sonucu “O makama oturmam” diyerek Genel Başkan seçilip, koltuğa oturmuştu. Şimdi bekleyip hafta sonuna doğru CHP’de nelerin yaşanıp yaşanmadığını hep birlikte göreceğiz. Genel Merkez’de estirilen rüzgâr, Çanakkale’ye fırtına olarak mı, yoksa akşamın serinliği Meltem olarak mı uğrayacak?

Şimdi buruda aklıma AK Partililerin ‘Çanakkale’de birinci parti olduk’ sevinci geldi. Yahu niye seviniyorsunuz? CHP’de rüzgâr böyle estiği müddetçe sizi kimse 1.’lik kürsüsünden indiremez. Birçok CHP’li Sayın Bülent Turan’a laf söylemesin. Hakları yok. Önümüzde yerel seçimler var. Bu pazara kadar kongre olmayacağı ortaya çıkarsa, bu partinin İl binalarından daha çok duman çıkacaktır. Bakalım yerel seçim sonunda Çanakkale’de kaç belediyeyi AK Parti’ye teslim edecekler?

Hani soruyoruz ya; Ne olacak bu CHP’nin hali diye.  CHP’nin CHP’ye yaptığını kimse yapmaz. Önümüzdeki yerel seçimlerde bunu hep birlikte yaşayarak göreceğiz.

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech