Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çan’da yağlı güreş heyecanı

Çan Belediyi tarafından bu

Çan Belediyi tarafından bu sene 7’incisi düzenlenen yağlı pehlivan güreşleri ,28 Temmuz Cumartesi günü gerçekleştirildi. Baş pehlivanlık müsabakalarında birinci Serhat Balcı, ikinci Hüseyin Gümüşalan, üçüncü Orhan Okulu, dördüncü ise  Ali Gürbüz oldu.

Çan Hacılar Altı Mevkiinde gelenek ve göreneklerimize uygun olarak düzenlenen güreşleri, ülkemizin çeşitli bölgelerinden gelen binlerce vatandaş büyük bir heyecan ve ilgiyle izledi. Çan Er Meydanı’nda, güreş sporcusu çok sayıda pehlivan, kıran kırana bir mücadele sergileyerek, güç ve kuvvetlerini gösterdiler. Zorlu mücadelenin ardından şampiyonluk kupasını, finalde rakibi Hüseyin Gümüşalan’ı mağlup eden Serhat Balcı kaldırdı. Üçüncü Orhan Okulu, dördüncü ise  Ali Gürbüz oldu

Binlerce seyircinin katıldığı Çan Belediyesi 7’inci Yağlı Pehlivan Güreşleri’ni, Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, Çanakkale Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Okyay, çevre il, ilçe ve beldelerden gelen belediye başkanları, siyasi parti başkan ve temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, STK’ların başkan ve yöneticileri ve köy muhtarları ile güreş sever vatandaşlar ilgiyle ve coşkuyla izledi. Kortej yürüyüşünün ardından başlayan, güreş etkinlikleri açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu; “Çan Belediyesi Er Meydanı’nda bu yıl yedinci kez düzenlediğimiz ata sporuyla yine halkımızın karşısına çıktık. Amacımız, medeniyet ve kültürümüzün, maddi ve manevi temellerine sahip çıkarak, bu ata sporumuzu Çan’ımızda ayağa kaldırmaktır. Amacımız ecdadımızdan devraldığımız mirası Çan Belediyesi olarak Çanlılarla birlikte geleceğe taşımaktır.” dedi.

2019 güreşlerinin ağası belli oldu

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin ardından, Çan Demirci Camii İmam Hatibi Halil Sarıoğlu tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Yapılan ağalık ihalesinde Çan Belediyesi Güreş Ağalığı ihalesini daha öncede çan güreş ağalığı yapmış olan Yakup Köse aldı ve önümüzdeki sezonun güreş ağası unvanını kazanmış oldu. Gün boyu süren güreşlerde çeşitli kategorilerde dereceye giren pehlivanlara madalyaları verildi.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech