Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkanlardan “birlik” mesajı

Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar

Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda bugün yapılan toplantıda bir çok başkan bir araya geldi. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Kooperatifi Başkanı Ünal Özcan makamında, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu ve esnaf odaları başkanlarını ağırladı. Ziyarette, esnaf ve sanayici arasında ‘birlik’ mesajı verildi…

Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda bugün saat 14:30’da yapılan toplantıya katılan başkanlar birlik mesajı verdi…  Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ünal Özcan’ı makamında Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu ve esnaf odaları başkanları ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren
Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ünal Özcan, “Bugüne kadar esnaf ve sanatkarlarla,tüccarla ilgili geçmişte ne doğru yapılmışsa biz de doğru yapılanları devam ettirmeye kesinlikle talibiz. Eksik gördüğümüz, kendimize göre düzeltmemiz gereken ne var ise beraber istişare yapacağız. Her ay düzenli olarak bu toplantılara devam edeceğiz. Esnaf ve sanatkarlar ile tüccar camiası olarak biz beraber hareket edeceğiz” dedi.

“Hedefimiz tek”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise, “Hedefimiz tek. Çanakkale’de yaşayan insanlara hizmet etmek. Sizler esnafları ve sanayiyi temsil ettiğinize göre o kesimin de yerel yönetim ile olan ilişkilerini birlikte düzenlemek hepimizin görevi. Bu istişare toplantıları yasal hale getirmek lazım. Çünkü kentin dinamiği bu kesim; tüccar, sanayici ve esnaf… Bunların kafası huzurlu ve dinç olursa güzellik olur, zenginlik olur. Tüccarın ve esnafın zengin olmasının herkese faydası var. Esnafın huzurlu olması çok önemlidir çünkü moral motivasyonunu müşterisine yansıtır.

Küçük sanayi şu an birincil derece çözülmesi gereken konu. Küçük sanayi sıkıştı daraldı artık taşımaz hale geldi. İki tane çökmüş küçük sanayi sitemiz var. Bunların derlenip, toparlanması, kaldırılması lazım. Kaldırırken yeni yere ihtiyaç var. Mevcut sanayi de zaten sıkış tepiş oldu. Yeni esnaflar yetişiyor. Küçük sanayi çok önemli bir konu. Zaten Ticaret Odası’nın da bu alanda paralel bir projesi var…” diye konuştu.

” Esnaf olmadan tüccar olmaz, tüccar olmadan sanayici olmaz”

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu ise yaptığı konuşmada; “İş adamı için şey vakit. Konuştuklarımızı eylem planına dökmediğimiz takdirde toplanırız toplanırız ve ayrılırız. Bunun için basamak basamak eylem planına dökmemiz gerekiyor. Çanakkale büyüyor. Çanakkale bir marka şehir. Öncelikle Çanakkale’nin asayiş ve marka şehri olması konusundaki sosyal hayattaki rahatlığı devam ettirmemiz lazım. Çanakkale’de son dönemlerde hoş olmayan hadiselerle karşılaşılıyor. Bunlara bir an evvel el atılması lazım. Köprü yatırımından sonra, yatırımcı kapsamında Çanakkale’ye yerleşmek için çok büyük talep var. Esnaf Odası ve Belediye bu şehrin gerçek dinamikleri. Yelpazeyi daha da genişletebiliriz ancak verimliliği kendi içimizde sağlayalım. Zaten verimliyiz. ama biraz daha sağlayabiliriz. Esnaf olmadan tüccar olmaz, tüccar olmadan sanayici olmaz. Bu şehrin pastasını lezzetini bozmadan büyütmemiz lazım. Çanakkale’de ağır sanayi ben de istemiyorum ancak Çanakkale’de bir şeylerin olması lazım…” dedi.

Atakan Alkış

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech