Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kedi Köyü’ne Güvenlik Önlemi

Esenler Mahallesi’nde kurulduğu günden

Esenler Mahallesi’nde kurulduğu günden beri adından övgü ile bahsettiren Kedi Köyü; geçtiğimiz aylarda bir sorunla gündeme gelmişti. Köyün önündeki yola çıkan yavru kediler bir bir ölmüş ve bizde bu konuyu haberlerimize konu etmiştik. Çanakkale Belediyesi haber üzerinde titiz düşünerek köye güvenlik önlemi olması için çit çekti. Köyde güvenlik önlemi alınmış oldu.

Esenler Mahallesi’ne yapıldığı günden beri adından çokça söz ettiren Kedi Köyü, her gün onlarca insan tarafından ziyaret ediliyor. Evinde bakmak itemedikleri kedileri ya da bakmak istedikleri kedileri köye getirip, köyden götüren vatandaşlar her gün köyün yolunu arşınlıyor. Köyde bu güne kadar kayda değer bir olumsuzluk yaşanmamışken geçtiğimiz ay meydana bir sorun çıktı. Köyün kapısının altında yapılışından kaynaklanan bir sorun olduğu için yavru kediler köyün hemen önündeki Barış Caddesi’ne çıkıyorlar. Yola çıkan kediler kendilerini koruyacak reflekslere sahip olmadıkları için araç altlarına kalıyorlar.

Yavru kedilerin iki günde bir ölmesini gazetemize “Daha kaç kedinin ölmesi gerekiyor” haberi ile kamuoyuna duyurmuştuk. Çanakkale Belediyesi olaya hassasiyet göstererek bölgede teknik bir inceleme yaptı. Belediye bölgede çalışma yürüterek, köyün çevresini çitler ile kapattı. Çitler kediler için bir koruma duvarı oluştururken, yavru kedilerin kapı altından yine dışarıya çıktıkları görüldü. Kapının altına çıkmalarını önleyecek tuğlalar konulsa da kediler dışarıya kendilerini atıyorlar.

Bölgede yürütülen inşaat faaliyetleri kapsamında caddeyi çok sık kullanan inşaat makineleri ve kamyonlar kediler için hala ciddi tehdit oluşturmaya devam ediyor.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech