Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kültür-Sanat

Proje RJNR start aldı

Gençlerin kendilerini çevreleyen güncel meseleleri yaratıcı ve özgürce ifade etmek için ilham ve motivasyon bulabilecekleri, alternatif ve güvenli bir alan yaratmayı amaçlayan, beş aylık bir kültür ve sanat projesi olarak duyurulan Proje “RJNR”, dans ve koreografi sanatçısı Ekin Tunçeli’nin “selfie” performansı ile start aldı. Proje kapsamında birçok etkinlik gerçekleşecek…

Çanakkale’nin yeni ve güncel sanat alanı Sub’ta 21 Aralık 2018’e kadar sürecek olan proje RJNR, dans ve koreografi sanatçısı Ekin Tunçeli’nin geçtiğimiz Perşembe günü saat 21:00’da sergilediği “selfie” performansı ile start aldı. Beraberindeki kuklalar ile performans sergileyen Tunçeli’nin gösterisi, izleyicilerin büyük beğenisini topladı. Etkinliğin ertesi günü ise Ekin Tunçeli kendi koreografisi üzerine söyleşişi gerçekleştirdi. Söyleşinin moderatörlüğü genç küratör Şahika tarafından yapıldı. Sanatçıların deneyimlerine odaklanarak özgün sanatsal üretimin toplumsal dolaşımını konu alan söyleşi Sub’un instagram sayfasından canlı yayınlandı.
RJNR projesi kapsamında Sub’ta gerçekleşecek etkinlikler gösterimler, atölyeler, paylaşım çemberi, okuma faaliyetleri ve söyleşiler ile devam edecek.



HER SALI GÖSTERİMLER

Salı günleri film ve video gösterimlerinin yapılacağı Sub’ta ilk olarak 31 Temmuz günü Wim Wenders’in 2011 yapımı ‘Pina’ filmi ekrana yansıtılacak. 14 Ağustos’ta John Berger’in 1972 yapımı “Görme Biçimleri” izlenecek. 7 Ağustos ve 21 Ağustos’ta ise sürpriz filmler katılımcılar ile buluşacak.

HER ÇARŞAMBA PAYLAŞIM ÇEMBERİ
Devam eden RJNR projesi kapsamında her Çarşamba paylaşım çemberi yapılacak. Paylaşım çemberinde katılımcılar duygu ve deneyimlerini paylaşacak. Sub’tan yapılan açıklamada; “paylaşım çemberi, birbirimizi dinleyebildiğimiz, ortak temeller bulabildiğimiz ve farklılıklarımızı kucaklayabileceğimiz güvenli bir ortam sağlamayı amaçlamaktadır” denildi.

HER PERŞEMBE OKUMA FAALİYETLERİ
Çanakkale LGBTİ+İnsiyatifi ile hazırlanan okuma programına katılım ve etkinliklerden bir hafta önce yayınlanacak metinler hakkında ayrıntılı bilgi almak ve öneri için, Sub’un sosyal medya hesapları olan “instagram/sub.squ, facebook.com/PROJERJNR” aracılığı ile ulaşılabileceği belirtildi.

HER CUMARTESİ ATÖLYELER
Sub’ta gerçekleşecek ilk atölye çalışması, 4 Ağustos’ta psikolog Gonca Karabulut eğitmenliğinde “Psikodrama” adlı atölye olacak. 18 Ağustos’ta ise grafik sanatçısı Kerem Durukan tarafından “Renk ve Kolaj” atölyesi gerçekleştirilecek.

Atakan Alkış

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech