Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kulaçlar TROYA için atılacak!

2018 “Dünya Troya Yılı”

2018 “Dünya Troya Yılı” kapsamında 29 Temmuz 2018 Pazar günü (bugün) TÜRK SPOR VAKFI tarafından Çanakkale Boğazı’nda ilki düzenlenecek olan TROYA Açık Su Yüzme Yarışı, Çanakkale’ye ve spor turizmine büyük katkı sağlayacak.

800 profesyonel yüzücünün katılması beklenen yarışta, yarışçılar mor bone ve mor t-shirtler giyerken Çanakkale Boğazı ve Kepez Halk Plajı da mor renge bürünecek.


YARIŞIN RENGİ MOR

800 profesyonel yüzücü takacakları mor bonelerle ve mor t-shirtleri ile Kadına Şiddete farkındalık oluşturmak için yüzecek. Çanakkale Boğazı ve Kepez Halk Plajı mor renge bürünecek.

Dünyaca tanınmış birçok yüzücünün de katılımcı olarak kayıt yaptırdığı KALE Grubu’nun Ana Sponsorluğunda gerçekleşecek 2018 TROYA AÇIK SU YÜZME YARIŞI, 29 Temmuz’da İkinci Kordon’dan başlayıp Kepez Belediyesi Halk Plajı’nda sona erecek.

Çanakkale’ye ve spor turizmine katkı sağlayacak olan etkinlik saat 10’da başlayacak. 13.00’e kadar sürecek etkinlikte yarışın sponsorları da seyirciler için çeşitli etkinlikler gerçekleştirecek.

 PARKURUN TARİHLE TEMASI  “MESUDİYE ZIRHLISI”

“Dünya TROYA Yılı” kapsamında Türk Spor Vakfı tarafından ilki yapılacak olan “2018 TROYA AÇIK SU YÜZME YARIŞI”nda 800 profesyonel yüzücü MESUDİYE ZIRHLISI’nın üzerinde kulaç atacak.

Yarış Kale Grubu’nun doğduğu topraklar olan Çan’da 61 yıldır kesintisiz her 27 Temmuz’da kutladığı Seramik Bayramı törenlerinin de tamamlayıcı parçası olacak.

“Dünya Şampiyonu-Rekortmen Ute Hascher-Brückner

TROYA AÇIK SU YÜZME YARIŞI için Çanakkale’de…”

 Ute Hashner-Brückner Kimdir?

Ute Hascher-Brückner 1969-1977 yılları arasında aktif sporcu olarak kulvarlara adını yazdırdı. Kariyerinin en parlak yılı 1975’ti. 4 x 100 Dünya Şampiyonluğunu ülkesine kazandıranlar arasında yer aldı. Son 100 metreye kadar geride olan ülkesini birinciliğe taşıdı ve aynı yarışta serbest stilde 3’49″37 salise ile Dünya Rekorunu kırarak adını spor tarihine altın harflerle yazdırdı. Ulusal ve Uluslararası 100’e yakın yarışmada altın, gümüş, bronz madalyalar kazandı. 1982 yılında antrenörü ile evlenen Ute Hascher-Brückner bir çocuk annesi.

www.turksporvakfi.org

#2018troyaaciksu

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech