Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇTB’nin Onur Konuğu İskender Oldu

Çanakkale Ticaret Borsası (ÇTB)

Çanakkale Ticaret Borsası (ÇTB) meclisinin Temmuz ayı meclis toplantısı onur konuğu

TKDK Çanakkale Koordinatörü Hasan İskender oldu.

Çanakkale Ticaret Borsası Meclisi; Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısını Çarşamba günü Ticaret Borsası Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirdi.

Çanakkale Ticaret Borsası’nın haberine göre; Toplantıya onur konuğu olarak, AB ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynakların ülkemizde kırsal kalkınma programlarının uygulanmasına yönelik faaliyetlerde kullanılmasını sağlamak amacıyla kurulan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çanakkale Koordinatörü Hasan İskender katıldı.

ÇTB Meclis Üyeleri ve Meslek Komitesi Üyelerinin katılım sağladığı toplantıda, öncelikle Meclis Başkanı Abdullah Deniz ve katılımcılar kendilerini tanıttılar.

Borsanın yapısı, komiteleri ve üyeleri ile ilgili bilgiler veren Abdullah Deniz “İnsanların fiziki ihtiyaçlarının birinci basamağı gıdadır. Dolayısıyla bu tarım demektir, bu ziraat demektir hayvancılık demektir dolayısıyla TKDK Kurumumuzda bu öncelikli sektör olarak almıştır.

Bizim kalkınma ile ilgili hamlemizi tarım ve hayvancılıkta başaracağımıza inanıyoruz. Tarım ve hayvancılık sektörü öyle bir sektör ki daha az kaynakla daha çok insanı iş ve aş sahibi yapabiliriz” dedi. Meclis Başkanı Abdullah Deniz Hububat sektör kurulu olarak TMO işbirliğinde ilimizde yapılması planlanan Lisanslı depoculuk ile ilgili bir projenin düşünüldüğünü belirterek bu projeyi TKDK ile beraber yürütmek istediğini ifade etti.

Başkan Deniz; Çanakkale Ticaret Borsasının meclis toplantısına iştiraklerinden dolayı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Çanakkale Koordinatörlüğüne teşekkür etti.

Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, Bizler Çanakkale İş dünyası olarak Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından sağlanan destekleri çok önemsiyoruz. İlimizin bu hibelerden daha fazla yararlanması gerektiği inancındayız. Bu desteklerle hayata geçirilecek olan projeler, Çanakkale ekonomisinin canlanmasına, bölgemizin kalkınmasına sebep olacak, Ülkemizin 2023 hedeflerine katkı sağlayacak, aynı zamanda istihdam sayısını artıracaktır.

Başkan Üzen ayrıca, “TKDK’nın birtakım çağrı lansmanlarını birlikte gerçekleştirdik. Teklif Çağrısının başladığı süre ile proje başvurularının alındığı sürenin arasındaki darlığı konusunda üyelerimizden bir takım geri beslemeler aldık. Süreçlerle ilgili daha kabul edilebilir süreçlerin verilmesi gerektiği düşüncesindeyiz” dedi.

TKDK Koordinatörü Hasan İskender konuşmasında, Çanakkale iş dünyasının temsilcileri ile bir arada olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, davetlerinden dolayı Borsa Meclisine teşekkürlerini iletti. Yeni atandığı TKDK Koordinatörlüğü görevi ve çalışmaları hakkında bilgiler veren İskender, TKDK ile Çanakkale’ye ne yapabiliriz, ne kadar fazla yatırım getirebiliriz, nasıl projeler üretebiliriz inşallah bunlara bakacağız.

Bizler TKDK olarak kırsal alanların sürdürülebilir kalkınmasına, tarım ve gıda sektörlerinin sürdürülebilir modernizasyonuna, gıda güvenliği, çevre ve hayvan refahı konularında AB standartlarında kurulan yatırımlara hibe desteği vererek ülke ekonomisine büyük katkı sağlamaktayız.

Koordinatörü Hasan İskender devamla, “Bu şekilde sizlerle bir araya gelmemiz bizim için çok önemli. İşadamlarımız ile birlikte bulunduğumuz böyle ortamlarda arzu ederseniz proje fikirlerinizden bahsedebilirsiniz. Ayrıca İl Koordinatörlüğümüzün kapıları sizlere her zaman açık. Talep ettiğiniz takdirde bizlerde sizlere desteklerimizden bahsetmek için her zaman gelebiliriz.

TKDK Koordinatörü Hasan İskender konuşmasında “TKDK 3.Çağrı ilanı kapsamında Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme (302) tedbiri ve Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar (101) konularındaki projeler 30 Mart’ta başvurularını almıştık. Ankara’da değerlendirme aşamasında şuanda projeler. Bu iki program değerlendirme aşamasında, şuanda açık olmayan üçüncü programda da etin sütün işlenmesi, soğuk hava depoculuğu, gıda ürünlerinin imalatı gibi konular bulunmakta. Ama bu program henüz açılmadı. Ve bu programlarda, TKDK 42 ilde aynı anda aynı çağrıya çıkıyor” dedi.

Proje başvuru şartları, süreleri hakkında bilgiler veren Koordinatör İskender, katılımcılara TKDK tarafından İlimize kazandırılan projelerden bahsetti.

TKDK Uzmanı Zafer Güngör, tarafından Borsa Meclisine bir sunum gerçekleştirildi.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech