Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hayallerimiz Büyük, Ufkumuz Açık”

Çanakkale’de 61 yıldır birçok

Çanakkale’de 61 yıldır birçok farklı alanda faaliyet gösteren ve binlerce kişiye istihdam imkanı sağlayan uluslararası boyutta üretim yapan Kale Grubu, dün 61. Yaş gününü kutladı. Kale Grubu’nun 61. Kuruluş Yıl Dönümü Seramik Bayramı’yla kutlandı.

1957 yılından bu yana 61 yıldır geleneksel olarak kutlanan Seramik Bayramı dün Çan’da start aldı. Perşembe akşamı sünnet ve mevlid programları ile başlayan bayram dün birçok etkinlik ile taçlandı. Çan’da bulunan Kale Seramik Fabrikası’nda kutlanan bayrama, eski bakanlarda katıldı. Eski Başbakanlardan Yıldırım Akbulut, eski bakanlardan Vecdi Gönül, Ali Coşkun, Hasan Basri Aktan, Faruk Nafiz Özak ile Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da katıldı. Bayramda gerçekleşen törende protokol üyeleri ve Kale Grubu’nun yöneticileri de yer aldı.

“UFKUMUZ AÇIKTIR”

Törende konuşma yapan Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, “61 yıl önce İbrahim Bey’in vizyonuyla bir kıvılcımdan meşale doğdu. Çanakkale’den yükselen Kale bayrağı, bugün 100’den fazla ülkede dalgalanmaktadır. Üretim yolculuğunda hayallerimiz büyük, ufkumuz açıktır.

“SERAMİK ÜRETİMİNDE AVRUPA’DA İLK 3’TEYİZ”

Savunma ve havacılık sektöründe 30 yıllık tecrübeye sahip, uluslararası alanda itibar kazanmış bir şirketiz. Seramik üretiminde Avrupa’da ilk üçte, yapı kimyasalları sektöründe Avrupa’da ilk beşteyiz. Kale’nin yapı ürünleri grubundaki lokomotif şirketi Kale Seramik’in sektördeki açık ara liderliğini pekiştirmeye çalışıyoruz.

“F-35 SAVAŞ UÇAĞINDA KALE İMZASI VARDIR”

İlk F-35 savaş uçağında Kale Grubu’nun imzası vardır. Ülkemizin savunma sanayisine büyük bir ivme kazandırması beklenen bu motorun ardından daha gelişmiş bir versiyonunun tasarımına başladık. Türkiye geçen yıl, kendi milli savaş uçağını üretmek amacıyla kapsamlı bir proje başlattı. Biz de İngiliz Rolls-Royse ile yüzde 51 Kale yüzde 49 Rols Royse olacak şekilde TAEC isimli ortak şirketi kurarak, Milli Muharip Uçak projesinde motor geliştirme teklifi sunduk. İnşallah yakın bir zamanda iyi haberler alırız” dedi.

“İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN”

Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, “Artan istihdamlarla birlikte oluşan ‘ekonomi odaklı insan’ modelinden ‘insan odaklı ekonomi’ modeline geçiş, gelecek nesillere aktarılabileceğimiz en anlamlı miras olacaktır. İşte bunun için tarihten, ecdadımızdan tevarüs ettiğimiz şu güzel tespiti burada da söylemek istiyorum: İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.

“İBRAHİM BODUR’A ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”

Vali Orhan Tavlı, “61 yıl önce bu tesisleri kurarak dünyanın en kapasiteli fabrikaları haline getiren başta merhum İbrahim Bodur’a şükranlarımı sunuyor, kendisini rahmetle anıyorum. Kuruluş yıldönümünü Seramik Bayramı olarak gelenekselleştiren, başta Zeynep Bodur Okyay hanımefendi ve Osman Okyay Bey’e tebriklerimi sunuyorum” açıklamalarında bulundu.

Törenden sonra toplu fotoğraf çekimi yapılırken Seramik Bayramı 61. Yılında ölümsüzleşti. Fotoğraf çekimin ardından ise Sodyum Silikat Üretim Tesisi açıldı.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech