Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Ziraat Fakültesi müze gibi”

Rektör Prof. Dr. Yücel

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Ziraat Fakültesi’ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Rektör Acer, ziyarette “Ziraat Fakültesi binası Çanakkale tarımının müzesi gibi.” ifadelerini kullandı.

ÇOMÜ’nün haberine göre; Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Dardeniz’in fakültede yürütülen akademik çalışmalar ve diğer faaliyetlerle ilgili bilgi vermesinin ardından, “ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Çiftliği” markası altında öncü tarım uygulamaları ve modern teknikler kullanılarak üretilmiş olan AR-GE fazlası tarım ürünlerinin tanıtımı da gerçekleştirildi. Aynı zamanda Ziraat Fakültesi bünyesinde ‘Döner Sermaye Ofisi’nin oluşturulması konusunda yürütülen çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde de bulunuldu.
Domates, biber ve kabak gibi yazlık sebze ürünleriyle birlikte, kısa süre önce faaliyete geçirilen ‘Mantarcılık Araştırma ve Üretim Ünitesi’nde yetiştirilen İstiridye mantarı (Pleurotus spp.) üretimi için yetiştirme denemelerinin de başlatıldığını ifade eden Prof. Dr. Dardeniz, sonbahar-kış periyodunda mantar üretimini hedeflediklerini dile getirdi.

Dekan yardımcıları Doç. Dr. Fatih Kahrıman ve Dr. Öğr. Üyesi Arda Akçal ise; ÇOMÜ BAP birimi tarafından “Sera Şartlarında Sebze ve Süs Bitkileri Yetiştiriciliğine Yönelik Üretim Teknikleri ve Tarımsal Uygulamalar Üzerine Araştırmalar” başlıklı proje kapsamında desteklenen ve ‘ÇOMÜ Dardanos Yerleşkesi Ziraat Fakültesi Bitkisel Üretim Araştırma ve Uygulama Alanı’nda kısa süre önce inşası tamamlanan tam otomasyonlu seraların çalışma prensibi ve üretilmesi hedeflenen tarım ürünleri hakkında kısa bilgiler verdiler.
Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri tarafından yapılan tarım temalı resimleri, Tarımsal Değerler Sergisini ve Prof. Dr. Sarp Korkut Sümer’in sunumuyla Mini Tarım Makinaları Parkı’nın hazırlık çalışmalarını inceleyen Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, gerçekleştirilen çalışmalardan memnuniyet duyduğunu ifade ederek “Ziraat Fakültesi binası Çanakkale tarımının müzesi gibi. Çanakkale tarımının modern yüzü olan Ziraat Fakültemizde yapımı tamamlanan seraların faaliyete geçirilmesi ve burada uygulanacak modern yetiştiricilik teknikleri, Çanakkale tarımına önemli katkılar sağlayacaktır.” dedi.

Haber Merkezi

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech