Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yazın Dar Kıyafetler Giymeyin!

Yaz aylarında en sık

Yaz aylarında en sık görülen 4 kadın hastalığı ve bu sorunlara karşı hangi önlemleri almamız gerektiğini aktaran Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Gülfem Şişmanoğlu, yaz aylarında kadınların dar kıyafetler giymesinin hastalıkları da beraberinde getirdiğini vurguladı.

Dünkü haberin devamı…

Aşırı sıcak hava, fazla terleme ve hijyen koşularındaki olumsuzluklar nedeniyle jinekolojik problemlerin de daha sık görüldüğü bir dönem. Bu nedenle sıcakların tetiklediği hastalıklara karşı önlem alarak korunmanız çok önemli. Dikkat etmenize rağmen çeşitli sorunlar başladıysa altta yatan nedenlere yönelik tetkik ve tedavi için doktora başvurmayı da ihmal etmemeniz gerekiyor. Peki neler yapmalı, nelerden kaçınmalı?

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Gülfem Şişmanoğlu yaz aylarında en sık görülen 4 kadın hastalığını ve bu sorunlara karşı hangi önlemleri almanız gerektiğini anlattı, önemli bilgiler verdi.

3 – Bakteriyel Vajinozis

Bakteriyel vajinozis; vajinada doğal olarak bulunan ve laktobasil adı verilen yararlı bakterilerin azalması nedeniyle vajinal PH’ın bazik yöne kayması sonucu oluşan enfeksiyonlardan biri. Hijyenik olmayan umumi tuvaletlerden gardnerella vajinalis isimli mikrobun bulaşması nedeniyle gelişebildiği gibi, havuzdaki klorun vajinanın ph değerini değiştirmesine bağlı olarak da ortaya çıkabiliyor. Genellikle kötü kokulu grimsi akıntı ve kaşıntıyla kendini gösteriyor. Özellikle adet döneminde ve cinsel ilişkiden sonra koku daha da belirginleşiyor.

NASIL KORUNMALI?

  • Havuza girmeden önce ve havuzdan çıktıktan hemen sonra idrarınızı yapın ve duş alın.
  • Klozete oturmadan sifonu çekin, klozet üzerine tek kullanımlık kağıt yerleştirin.
  • Tuvalet sonrasında önden arkaya, yani vajinadan anüse doğru temizlik yapın.
  • Adet döneminde tamponla denize girebilirsiniz. Ancak denizden çıkar çıkmaz tamponunuzu değiştirin. Adet döneminizde tamponla da olsa havuza girmeyin.

4 – Trikomonas Enfeksiyonları

Trikomonas, çoğunlukla cinsel yolla bulaşan bir parazit. Uygun koşullarda dış ortamda birkaç saat canlı kalabilmesi nedeniyle havuzlardan, hamam ile saunalardan ve havlulardan da bulaşabiliyor. Kötü kokulu, sarı-yeşilimsi köpüklü bol vajinal akıntısı ile vajinada kaşıntı en sık görülen belirtisi. Bunun yanı sıra cinsel ilişkide yanma, batma ve acı gibi sorunlar da gelişebiliyor.

NASIL KORUNMALI?

  • En etkin korunma yöntemi kondom (prezervatif) kullanmak.
  • Ortak kullanıma açık tuvaletlerde dikkatli olun.
  • İç çamaşırı ve havlu gibi özel eşyalarınızı başkalarıyla paylaşmayın
  • Temizliğinden emin olmadığınız havuzlara girmeyin.

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech