Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

AK Partililerden “Bayrak” Protestosu

AK Parti Çanakkale İl Teşkilatı üyeleri, İYİ Parti binası önüne gelerek bayrak dağıtımı gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen bu eylemin nedeni ise geçtiğimiz günlerde İYİ Parti il binasında bir kişinin Türk bayrağı üzerinden ayaklarını uzatması görüntüsüydü…

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti il binasında fotoğraflanan bir görüntü, çeşitli çevrelerden olumsuz tepkiler toplamıştı. Bahsi geçen fotoğrafta, kimliği bilinmeyen bir kili İYİ Parti İl Başkanlığı’nın balkonunda yer alan Türk bayrağı üzerinden ayaklarını uzatması yer alıyordu.
Gündeme gelen bu görüntüye tepki olarak AK Parti  Çanakkale İl Başkanı Gültekin Yıldız ve beraberindeki partililer basın açıklaması yaptıktan sonra esnafa Türk bayrağı dağıtımı gerçekleştirdiler. İYİ Parti il binası önüne gelen, AK Parti’liler burada bulunan esnaflara da bayrak dağıtıp bir süre vakit geçirdiler.

YILDIZ; “OLAN GARİBAN EMEKÇİYE OLMUŞ”
AK Parti il binasında düzenlenen basın açıklamasında konuşan AK Parti Çanakkale İl Başkanı Gültekin Yıldız, bahsi geçen görüntünün kendilerini derinden yaraladığını ifade etti. Yıldız konuşmasının devamında; “Şanlı bayrağımız için 253 bin şehit verdiğimiz Çanakkale’mizin böyle bir skandalla gündeme gelmiş olmasını ve bu olay karşısında İYİ Partinin siyasi kadrolarının sergilediği duyarsızlığı kabul etmemiz mümkün değildir. İYİ Parti yöneticileri, olaydan 2 gün sonra kamuoyu baskısıyla nihayet suskunluğunu bozabilmiş, olayın sorumlusu ilan ettikleri parti sekreterinin işine son verilmiş, yani olan yine gariban emekçiye olmuştur. Hatta İYİ Parti Çanakkale milletvekili adayı Rıdvan Uz, Grup Başkanvekilimiz Sayın Bülent Turan’ın Başbakanımızla birlikte Irak’a düzenlenen resmi bir ziyarette Barzani ile çekilen fotoğrafını paylaşarak, haksız bir algı yaratmaya çalışmış, bu olayla mukayese etmeye kalkarak açıkça bayrağımızı ayaklar altına alan partilisine ve bu saygısızlığa sahip çıkmıştır. Unutulmamalıdır ki bayrağımız tüm milletimiz için ortak bir değerdir. Şehitlerimizin kanından rengini alan bayrağımız egemenliğimizi, bağımsızlığımızı ve şerefimizi temsil eder. Tüm bu ortak değerlerimize yapılan saygısızlık nedeniyle İYİ Partiye oy vermiş hemşerilerimiz de en az bizim kadar rahatsız ve kızgın olduğundan eminiz.” dedi.

ÖLÇEK; “İKİNCİ BİR LEKEYİ ASLA KALDIRAMAYACAĞIZ”
Konu hakkında konuşan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek ise; “Maalesef bu tür garip olaylar bizleri derinden yaralıyor. Milliyetçi tabanla geçinen bir parti adı da İYİ Parti bayrağımıza karşı bir hareket sergiliyor. Bizim bayrağımız en kutsalımızdır, namusumuzdur, şerefimizdir. Dolayısıyla bu bizi çok üzdü ve kırdı. Akabinde biz İYİ Parti İl Başkanından bir özür beklerken bayrağa saygımızı kimse sorgulayamaz diye sert bir ifade ile karşılaştık. Buradan bizde saygısızlığı sorguluyoruz. Bizde buradan söylüyoruz ki bir daha bunun tekrarı olmasın. Biz CHP’nin HDP barajı geçti diye pilav dağıtma etkinliğini temizleyememişken ikinci bir lekeyi asla kaldıramayacağız” dedi.

Atakan Alkış

 

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech