Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Tek Gayeleri: Atanmak!

Hafta sonu tüm ülkede olduğu gibi Çanakkale’ye de KPSS heyecanı hakimdi. Pazar Günü ikinci oturum olan Eğitim Bilimlerine giren adayların ve ailelerin ise tek bir dileği vardı: Atanmak!

Sınava giren kentliler; birinci oturumda zaman açısından sıkıntı yaşadıklarını dile getirirken; sınavın geçen senelere nazaran  daha kolay olduğunu belirttiler. Geçen yıl sınava giren ve tecrübeli olan adaylar, bu sene biraz daha rahat olduklarını ve bunun sınava olumlu yansıyacağına inandıklarını belirtti. Bazı adaylar ise sınav salonlarının güneş almasının sınavlarını olumsuz yönde etkilenirken, sıcak dolayısıyla fenalaşıp sınavını terk edenler oldu.

“YETENEK KOLAY KÜLTÜR ZORDU”

İkinci oturum olan Eğitim Bilimleri sınavı öncesi gazetemize konuşan Büşra Keser, “Genel Yetenek kısmı kolaydı. Genel Kültür kısmı ise biraz zordu. Zaman açısından sıkıntı yaşandı. Zamandan sıkıntı yaşayıp da Genel Kültür’e çok fazla vakit ayrılamadı. Geçmiş yıllara göre ise daha kolaydı.” dedi.

SINAV GEÇTİ SIRA ATANMADA

Sınava giren evladını okul kapısında bekleyen Hatice Özcan Öz; “Kendisi öğretmen adayı şimdi, kazanmasını istiyorum. Atanıp öğretmenlik yapmasını istiyorum. Emeklerinin karşılığını almasını istiyorum. İyi görevler yapıp gittiği yerdeki çocuklara eğitim verebilsin, bilgilerini aktarabilsin istiyorum. Şuan sıkıcı bir süreç. Ben burada çocuğumu bekliyorum ve rahatım yok. Huzursuz bekliyorum. Velilerin rahatı düşünülmemiş. Şuan oturduğumuz banklardan başka bank yok burada, taşa otursan çok soğuk.” dedi.

BALIKESİR’DEN GELENLER DE VARDI

Sınava giren evladına destek olmak için Balıkesir Gönen’den gelen Nurten Aktaş ise “Sadece sınav için bizi buraya atadılar. Sırf kızım başarılı olsun arkasında durayım diye Gönen’den geldik. Sorular mı zor yoksa kendileri mi heyecan yapıyor onu bilemiyorum. O kadar yol gelip emekleri boşa çıksın istemiyorum. Kızımın atanmasını istiyorum.” dedi.

HAFTA SONU SICAK BUNALTTI

Havaların sıcak olması nedeniyle sınava giren evlatlarını bekleyen veliler gölge yer bulamadıkları için oldukça zorlandı. 33 derece sıcakta, güneşin altında bekleyemeyen velilerin ağaç altlarındaki banklarda boş yer aradıkları  görüldü. Öte yandan sıcağa dayanamayan adaylardan fenalaşıp sınavını terk edenler de oldu.

Ceren Güney – Aytaç Güç

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech