Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kordon Dünya Dansıyla Renklendi

2018 Troia Yılı dolayısıyla

2018 Troia Yılı dolayısıyla etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor. 1. Uluslararası Troya Halk Dansları Festivali için Balkanlar ve dünyanın birçok ülkesinden gelen dansçılar, Morabbin Parkı’nda kentlilere hafta sonu unutulmaz bir gösteri sundu.

Troya Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girişinin 20’inci yılı olması nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ilan edilen 2018 Troya Yılı’ kapsamında başlatılan etkinlikler devam ediyor. 2018 Troya Yılı ile birlikte dünya gelenekleri kentlilerle buluşturmaya devam ediyor.
Çanakkale Belediyesi ve İç Anadolu Folklor Dernekleri Federasyonu işbirliği ile 2018 Troya Yılı kapsamında 1. Uluslararası Troya Halk Dansları Festivali düzenlendi. Bulgaristan, Romanya, Moldova, Nepal, Hindistan, İran, Ukrayna, KKTC, Sırbistan, Gürcistan, Cezayir ve Pakistan gibi ülkelerden gelen yaklaşık 650 dansçı  Kordon’da Çanakkalelilerle buluştu. Golf Aile Çay Bahçesi’nden kortej ile başlayan etkinlik; Morabbin Park’ta dans gösterileriyle sona erdi.
Ekipler, sırayla anons edilerek sahneye davet edikten sonra başlayan program kentliler tarafından ilgi ile izlendi. Türkiye grubu ile başlayan programdan önce dansçıların hepsi sahneye çıkarılarak vatandaşlara tanıtıldı. Birçok ülkeden gelen dansçılar, gülen yüzleriyle vatandaşların sempatisini kazandı. Dansçılar, sahneye her çıkışlarında vatandaşlardan büyük alkış aldı. Vatandaşlar, dansçıları alkışlayarak destek verdi. Dansçıların kendi ülken geleneklerine göre giydikleri kıyafetler de vatandaşlar tarafından beğeni topladı.
Katılımın yoğun olduğu program, saat 21.00’de başlayarak gece boyu devam etti.

Yıldız Sağlam

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech