Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Esnafın Trafik Çilesi

Özellikle yaz aylarında merkez

Özellikle yaz aylarında merkez trafiğini kilitleyen feribot kuyruğu, sürücüleri canından bezdiriyor. Meydana gelen trafiğin, çevredeki esnafa yaradığı algısı olsa da, durum hiç de düşünüldüğü gibi değil…

Bayramlarda ve yazın haftanın son günleri İskele Meydanı’nda meydana gelen trafik yoğunluğu, Çanakkale’deki sürücüleri bezdirmiş durumda… Caddeler boyu uzanabilen trafik kuyruğunun esnafa yaradığı belirtilse de durum öyle değil. Feribot iskelesine yakın mevkide ticari faaliyetini sürdüren esnaflar da trafikten bezmiş. Trafiğin işine yaradığı belirten olsa da küçük kazançlar çapında kazanıyorlar. Gazeteye demeç vermek istemeyen esnaflar da trafik istemediğini belirtiyor. Esnaflar, trafik duraksamalarında şoförlerin araçlarını bırakamadığını belirtiyor. Ayrıca trafik yoğunluğu nedeniyle siparişlerinin iptal olduğunu belirten dahi var.

KİLİTLENEN TRAFİĞİ KENT ESNAFINA SORDUK…

Hasan Yapıcı (İskele Gazete Bayii): “Trafik yoğunluğu her ne kadar ticari faaliyetimde bana katkıda bulunuyorsa da toplumu rahatsız edici özellik arz ediyor. Şehrin insanı ulaşımda büyük güçlükler çekiyor. Bu temel bir gerçek. Trafik yoğunlaşmasının bir an önce giderilmesi kanaatini taşıyorum. Benim ilimin insanları, benim ticari faaliyetimi sürdürebilmem için yeterli.”
Hüseyin Ceylan (Kayaoğulları Baklava): “Trafik olduğunda yol kapanıyor. Buraya gelecek olan insan gelemiyor. Müşterilerim ‘ben trafiğe giremiyorum’ deyip siparişini iptal ettiriyor. Olumsuz etkileniyoruz. Bana hiçbir faydası yok bu trafiğin… Sadece bana değil, buradaki çoğu insana faydası yok. Trafiktekilerin bir şey alma durumları yok çünkü trafik sürekli ilerliyor.”
Şirin Kan (Acar Tekel Kuruyemiş): “Feribot iskelesinin yakınımızda olması işimize yarıyor. Özellikle tatil bölgesi olduğu için yaz aylarında işimizi görüyor. Ancak kışın tabi daha sakin geçiyor. İskele Meydanı’na bir şey kurulmadığı sürece bizim avantajımıza oluyor ama meydana bir şey kurulduğu zaman feribottan gelenler dükkânımızı göremiyor.”
Erbil Öçer (Umut Ticaret): “Trafik bütün işimizi engelliyor. Trafikten durup gelen olmuyor. Adam arabayı bırakmaya korkuyor bir kere. Bu sorunun çözülmesini istiyoruz. Trafiğin yoğun olduğu bugün hiç iş yok. Mal indirme işlerini dahi gece hallediyoruz.”

Atakan Alkış

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech