Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Lapseki’de işçilere yüzde 25 zam

Lapseki Belediyesinde çalışan kadrolu

Lapseki Belediyesinde çalışan kadrolu işçilere %25 zam yapıldı. Toplantı sonra işçilerle bir görüşme yapan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan “Sizler burada bizim elim ayağımızsınız” diye konuştu.

Belediye toplantı salonunda yapılan Belediye başkanı Eyüp Yılmaz ve kadrolu işçilerinde katıldığı toplantıda Hizmet-iş sendikası ile yapılan pazarlıkta işçilerin taban ücretlerine %25, sosyal haklarına ise %40 oranında zam yapıldığı açıklandı. Yapılan anlaşmanın ardından kısa bir açıklama yapan Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, “Belediye olarak b,ir aile olduğumuzu her fırsatta söylüyorum hep birlikte el ele siz kardeşlerimiz ile birlikte halkımıza güler yüz ve iyi hizmet etmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın refahı ve huzuru için ihtiyaç duyulan hizmetleri sunmak için gece gündüz hep beraber çalışıyoruz ve yaptığımız faaliyetlerle halkımıza faydalı olmayı amaçlıyoruz. Peygamber efendimiz ‘işçinin ücretini alın teri kurumadan ödeyiniz’ demiştir.” dedi.

Anlaşma yapıldıktan sonra işçilerle hayırlı olsun temennisinde bulunarak sohbet eden ve işçilerin taleplerini dinleyen AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan “Bugün toplu sözleşme imzalamışsınız hepinize ve ailelerinize hayırlı olsun. Allah ülkemize, devletimize zeval vermesin sonuçta kadrolu işçi olmak, memur olmak bunlar kıymetli ve değerli işler. Türkiye’de 80 milyon insan var çalışan yanlış hatırlamıyorsam 21 milyon galiba devlette çalışan 3 milyon devlette çalışan insan var sanırım sizlerde bu 3 milyon çalışan arkadaşlarımızın içindesiniz bu çok kıymetli bir değer. Hem işin hakkını vermek için çalışmak lazım, hem belediyemizin hem de sendikanın sizlere sahip çıkması lazım karşılıklı hukuk olursa çok daha kıymetli olur ve başarı olur. Sizler burada bizim elim ayağımızsınız.” dedi.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech