Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Güneşhan: “Kanun Teklifi OHAL’i Aratacak”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan’ın OHAL ile ilgili yazılı basın açıklaması yayınladı. Açıklamalarında ‘’Sendikaların ve tüm örgütlü toplumsal muhalefetin yok edilmeye çalışıldığı bir dönemdir OHAL. Bugün gelinen noktada OHAL’i kaldırdığını açıklayan iktidarın; yerine getirmeyi düşündüğü ve yasa teklifi olarak meclise sunduğu kanun teklifi ise OHAL’i aratacak niteliktedir.’’ sözlerine yer verdi.

CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, yayınladığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“15 Temmuz 2016 tarihinde bilinen, önlenmeyen ve sonuçlarından yararlanılan hain darbe girişiminin ardından 20 Temmuz 2016 tarihinde ilan edilen OHAL sürecinin sonuçları itibarı ile değerlendirildiğinde 12 Eylül sıkıyönetim sürecinde yaşanan olumsuzluklardan çok daha fazla olumsuzluk yaşandığı görülmektedir. 20 Temmuz sivil darbesi ile Meclis devre dışı bırakılmış ve ülke yeni çıkarılan KHK’lar, torba yasalar ve genelgeler ile yönetilmeye başlanmıştır.

En haklı taleplerin bile ‘terörizm’ yaftası altında marjinalleştirildiği, her türlü demokratik hak kullanımının ortadan kaldırıldığı, iktidara karşı olan tüm muhalif kesimlere adeta savaş açılmışçasına hedef alındığı, grevlerin yasaklandığı, sivil toplum kuruluşlarının, sendikaların ve tüm örgütlü toplumsal muhalefetin yok edilmeye çalışıldığı bir dönemdir OHAL.

OHAL ilanının gerekçesi olan 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden tam 2 yıl geçmiş olmasına rağmen darbecilerin siyasi destekçileri hiçbir şekilde bulunamamış ve darbe girişimi aydınlatılamamıştır. Hal böyle olunca da OHAL kararının gerçekte neye hizmet ettiğini anlamak zor değildir. 20 Temmuz saray darbesi 12 Eylül darbesinin devamı niteliğindedir.

20 Temmuz sivil darbesiyle birlikte, Milletvekilleri, Belediye başkanları, akademisyenler ve çok sayıda gazeteci haksız ve hukuksuz bir şekilde tutuklanarak cezaevine konulmuştur.

Onlarca medya kuruluşu kapatılmış, çalışanları ve yazarları işinden atılarak tutuklanmıştır. Basın yasaklarına sosyal medya yasakları da eklenerek, haber alma özgürlüğüne kısıtlamalar getirilmiştir. Düşünce ve ifade özgürlüğünde, Cumhuriyet tarihimizin en karanlık günlerinin yaşanmasına neden olmuştur. En son Genel Başkanımız Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU ve 72 CHP Milletvekili hakkında soruşturma başlatılması tek adam rejiminin atılan bir tweetteki mizaha dahi tahammülünün olmadığının göstergesidir.

Bu gün gelinen noktada OHAL’i kaldırdığını açıklayan iktidarın; yerine getirmeyi düşündüğü ve yasa teklifi olarak meclise sunduğu kanun teklifi ise OHAL’i aratacak niteliktedir.

AKP tarafından meclise sunulan yeni yasa teklifine göre, OHAL’de olduğu gibi 3 ayda bir uzatmak yerine, 3 yıl kesintisiz devam ettirecek olan yeni bir baskıcı sistem önerilmektedir. Öneri aşamasında ki yeni düzenlemeye göre kamudan ihraçlar bakan veya atamaya yetkili amirleri tarafından yapılabilecektir. İşe iade edilen polis ve askerlere unvanları verilmeyecek ve başka alanlarda istihdam edilecektir. İşe iade edilen öğretim üyeleri, üç büyük il dışında ve 2006 yılından sonra kurulan üniversitelere atanacaklardır. Gözaltı süresi 12 güne kadar uzatılabilecektir. Valiler, sakıncalı buldukları kişilerin o ile girişini ve çıkışını 15 gün boyunca yasaklayabileceklerdir.

Türkiye’nin bu baskıcı ve dayatmacı tek adam rejimini aşmasının yolu, yurtseverlerin, aydınların ve toplumun tüm ilerici güçlerinin hep birlikte mücadele vererek ülkemizin demokratik ve aydınlanmacı düzleminin siyasetini, toplumunu ve ekonomisini kurgulayacak politika ve söylemleri sergilemesinden geçmektedir. Bizler kendimiz olup, birlikte mücadele etmeyi başarıp güven verdiğimizde, Türkiye bu tek adam rejiminden kurtulacaktır.”

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech