Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Et fiyatlarındaki mezbaha etkisi

Çanakkale’de mezbahanın olmaması, etlerin

Çanakkale’de mezbahanın olmaması, etlerin ilçelerde kesilerek Çanakkale’ye getirilmesi et fiyatlarına etki ediyor. Yem fiyatlarının yüksek olması ve hayvancılık yapılan alanların kısıtlı olması da fiyatlara etken eden diğer nedenler arasında…

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) geçtiğimiz aylarda yaptığı araştırmada Türkiye’deki en pahalı et fiyatlarının Çanakkale ve Balıkesir’de olduğunu duyurmuştu. TUİK tarafından yayınlanan bildiride; dana etinin en ucuz olduğu bölge 38.2 TL ile Ağrı, Kars, Iğdır ve Ardahan olduğu belirtilmiş, Türkiye genelinde dana etinin en pahalı olduğu bölge ise kilogramı ortalama 47.9 TL’ye satılan Balıkesir ve Çanakkale olduğu duyurulmuştu.
Çanakkale Kasaplar, Fırıncılar, Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Selahattin İş, gazetemize yaptığı konuşmada et fiyatlarının yüksek olmasında Çanakkale’de mezbahanın kapalı durumda olmasının da etken olduğunu dile getirdi. İş, ayrıca Çanakkale’nin mezbahası olmayan tek il merkezi olabileceğini ifade etti. Başkan İş, mezbaha olmaması nedeniyle kesimlerin ilçelerde yapıldığını ve bu durumunun et fiyatlarına etken olduğunu söyledi.
Et fiyatlarının yüksek olmasının sadece mezbahanın olmaması ile açıklanamayacağını belirten Başkan İş, mazot ve yem fiyatlarının yüksek oluşu ile hayvancılık yapılabilen alanların kısıtlı olması nedeniyle, çiftçilerin artık büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık yetiştiriciliğini tercih etmediğini ifade etti.

Atakan Alkış

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech