Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Ãœyelik
Ãœye GiriÅŸi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ayvacık’ta 15 Temmuz Åžehitleri Sergisi

Ayvacık Belediyesi ve İlçe

Ayvacık Belediyesi ve Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürlüğü’nün ortaklaÅŸa hazırladığı 15 Temmuz darbe giriÅŸimine karşı milli iradenin gösterdiÄŸi direniÅŸ ruhunu anmak amacıyla “15 Temmuz Demokrasi ve Åžehitler Sergisi” açıldı.

Ayvacık Belediyesi’nin haberine göre; sergi açılışından önce 15 Temmuz darbe giriÅŸiminde ölen vatandaÅŸlarımız için ilçede öğle namazı öncesi Ayvacık Merkez Yeni Camide mevlidi ÅŸerif ve dualar okundu. Mevlit bitiminden sonra Ayvacık Belediye BaÅŸkanlığı’nın hazırlamış olduÄŸu ikramlar ilçenin çeÅŸitli yerlerinde halka dağıtıldı.

Serginin açılış törenine Ayvacık Kaymakamı Cevat Çelik, Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, Ayvacık İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Çetin,  daire amirleri, siyasi temsilciler, STK’lar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılan bu sergide anlatılmak istenen ana tema 15 Temmuz darbe akşamı vatana, bayrağa ve demokrasiye sahip çıkan, halk tarafından ortaya konulan direnişin ilk günkü gibi hafızalarda canlı tutulmasıdır. Resim ve çeşitli fotoğrafların yer aldığı sergide öne çıkan çalışmalarda ise insan teması öne çıkıyor.

Ayvacık Kaymakamı Cevat Çelik ve Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin’e İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Çetin, davetlilerin ve halkın gösterimine sunulan resimler hakkında bilgi aldı.

16 Temmuz Pazartesi gününe kadar açık olacak sergide, 15 Temmuz gecesine ait fotoğrafların yanı sıra öğrencilerin hazırladığı resimlerde yer alıyor.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech