Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TUBİTAK Bilim Kampı Devam ediyor

“Sihirli Dünyalara Açılan Kapılar

“Sihirli Dünyalara Açılan Kapılar ve Bilime Yolculuk” Yaz Bilim Kampı – 2018  TÜBİTAK projesi II.Dönemi Manisa Soma ilçesinde öğrenim gören, Soma madeninde çalışan ve maden kazasında  yitirdiğimiz işçilerin çocukları ile Çanakkale ili ve ilçelerinde öğrenim gören 40 öğrencinin katılımı ile başladı.

Çanakkale Belediyesi basın bülteninde yer alan habere göre, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Arzu Bayındır tarafından hazırlanan ve proje yürütücülüğünü yaptığı “Sihirli Dünyalara Açılan Kapılar ve Bilime Yolculuk” Yaz Bilim Kampı – 2018 eğitim projesi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi girişimi, Çanakkale Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Özel Koleji, Manisa Soma Kaymakamlığı ve Soma İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu, İstanbul Darüşşafaka Eğitim Kurumu, Genelkurmay Personel Dairesi Başkanlığı işbirliğine dayalı olarak 2- 21 Temmuz 2018 tarihleri arasında 6 ‘şar günlük programlarla üç dönem olarak Çanakkale’de gerçekleştiriliyor.

Projenin II. Dönemi 9 Temmuz 2018 Pazartesi günü başlarken, “Gök Bilim Atölyesi” temasıyla öğrenciler Ulupınar Gözlem Evi’nde araştırma, gözlem ve incelemelerde bulunup bilimsel farkındalık çalışmaları içerisinde yer aldılar. Tema kapsamında Prof. Dr. Osman Demircan ve Dr. Öğr. Üyesi Tuncay Özdemir İle çalıştılar.

Bilimin her yerde ve eğlenceli bir alan olduğu duygusunun verilmeye çalışıldığı programda, kamp etkinlikleri ana merkezi Çanakkale Özel Kolej Yerleşkesi olup, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu ve Dardanos Yerleşkeleri, Çanakkale ilinin doğal ve kültürel kaynaklı eğitim ortamları eğitsel amaçlı kullanılarak, derslik, işlik ve laboratuvarlar yanında, doğanın kendisi, müzeler, Astrofizik Araştırma Merkezi Ulupınar Gözlemevi, orman alanları, arkeolojik kazı alanları birer eğitim ortamı oldu

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech