Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Rus Domates Yiyecek Diye Biz Pahalı Yiyoruz!”

Çanakkale’nin yerli üretimde ihracat

Çanakkale’nin yerli üretimde ihracat kaynağı olan domates ve şeftalide son günlerde etiket fiyatları vatandaşı tatmin etmiyor. İhracattan dolayı yüksek seyir eden fiyatlar vatandaşın tepkisine neden oldu. Kentliler Rusya’ya domates gidiyor diye biz neden kendi ürünlerimizi pahalı tüketiyoruz tepkisinde bulundular.

Çanakkale’nin medarı iftarı olan Çanakkale dışındaki illerde Çanakkale ile anılan domates son günlerde otomatiğe bağlanmış bir şekilde 3 TL’den alıcı buluyor. Normal şartlarda sezonunda 1 TL’ye seçilerek alınan domatesin bu yüksek seyri ihracata bağlandı. Esnaflar ihracattan dolayı domatese talep olduğunu ve bu talebin otomatikman fiyatları yükselttiğini belirttiler. Bu noktada vatandaş devreye girerek, “Rus domates yiyecek diye biz neden 3 TL ödüyoruz” vurgusunda bulundu. Vatandaşlar eskisi kadar domates yiyemediklerinden şikayetçi.

“Kendi Toprağımız Bize Yabancılaştı”

Pazarda yerli ürünlerde yüksek fiyat problemi şeftalide de kendisini gösterdi. 2 TL’den pazara giren şeftali bu hafta Cuma Pazarı’nda 3 TL bandına yanaştı. Vatandaş kendi toprağımızdan çıkan ürün bize yabancılaştı dedi.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech