Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFAD: “Köylerimizde Eğitim Devam Ediyor”

AFAD İl Müdürü Levent

AFAD İl Müdürü Levent Yılmaz makamında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yılmaz, son zamanlarda Çanakkale genelinde meydana gelen irili ufaklı depremler konusunda Çanakkale’de eğitimlerin son sürat devam ettiğine değindi.

2018 yılı içinde 16 bin 826 STK, kamu ve özel sektör kuruluşu çalışanı ile öğrenciler ve uzman eğitmenler tarafından temel afet bilinci, ilk 72 saat, temel yangın bilgisi ve acil durumlarda bina tahliyesi eğitimleri verildiğini dile getiren AFAD İl Müdürü Levent Yılmaz yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Bilindiği üzere afetlere karşı mücadelenin en önemli basamağı bilinçli bir topluma sahip olmaktır. Çanakkale’de yaşayan halkımızın başta depremler olmak üzere diğer tüm afetler hakkında bilinçli ve acil durumlara karşı hazırlıklı olmaları öncelikli hedefimizdir. Afet sonrası can ve mal kaybını en aza indirmek için vatandaşlarımızda afet bilincini ve farkındalığını yaratmak adına yürüttüğümüz eğitim çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz”

“Riskli Bölgelerde Bulunan Köylerimizde Eğitimler Devam Ediyor”

“Kırsal kesimdeki vatandaşlarımızın afetler konusunda bilinçli olmaları için Müdürlüğümüzce “Köy Eğitimi Projesi” ve “Köy Afet Gönüllüleri Projesi” hazırlanmış ve uygulamaya konmuştur. İlk etapta “Köy Eğitimleri Projesi” kapsamında Çan, Eceabat, Biga, Bayramiç, Ayvacık ilçelerine bağlı 24 köyümüzde yaşayan vatandaşlarımıza afet bilinci eğitimi verdik. “Köy Afet Gönüllüleri Projesi” kapsamında ise nüfus yoğunluğunu ve merkeze uzaklığını göz önüne alarak İlimiz genelinde bazı köyler belirledik ve bu köylere deprem ve sel gibi doğal afetlerde kullanılmak üzere içlerinde hafif arama kurtarma malzemeleri bulunan acil durum konteynerleri yerleştirdik. Belirlediğimiz bu köylerde muhtarlıklarımızla koordineli olarak köy afet gönüllüleri oluşturarak temel afet bilinci ve hafif arama kurtarma eğitimleri vermeye başladık. Düzenlediğimiz eğitimler sadece köy afet gönüllülerimiz için değil, köyde yaşayan ve isteyen herkes eğitimlerimize katılabiliyor. Verdiğimiz eğitimler esnasında köy halkına afet ve acil durumlarla ilgili broşürler ve kitapçıklar dağıtıyoruz. Bu projemiz doğrultusunda Bayramiç, Ezine, Yenice, Biga, Çan, Ayvacık, Lapseki, Gelibolu ve Eceabat ilçelerine bağlı köylerimizde afet eğitimlerimize devam ediyoruz. Son olarak Bayramiç’e bağlı Evciler ve Çırpılarda köy afet gönüllüsü eğitimlerimizi tamamladık. Müdürlüğümüzce hazırlanan afetler öncesi, afetler sırası ve afetlerden sonrasında yapılması gerekenler ve doğru davranış tekniklerinin açıklandığı kitapçık ve broşürleri eğitimlerimize katılan vatandaşlarımızla paylaşarak, kitapçık ve broşürlerdeki bilgiler hakkında vatandaşlarımıza evlerindeki uygulamalar detaylı olarak anlatıldı” dedi.

 Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech