Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Af Yasası Düzenlendi

ÇTSO , 18/05/2018 tarih

ÇTSO , 18/05/2018 tarih ve 30425 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7143 sayılı kanun hakkında bilgilendirme yaptı.

ÇTSO 18/05/2018 tarih ve 30425 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7143 sayılı “Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanunun” 10. Maddesinin 9. Fıkrası Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu hükümlerine göre Oda üyelerinin ödemek zorunda oldukları aidatları kapsamayan kanunu anlattı.

Kanunun ilgili maddesine göre; 31/3/2018 tarihi (bu tarih dâhil) itibarıyla ödenmesi gerektiği halde bu Kanunun yayımı tarihine kadar ödenmemiş olan Oda aidatların asıllarını bu kanunun yayım tarihini izleyen ikinci ayın sonuna kadar (31 Temmuz 2018) başvuruda bulunmak ve aidat borcunun tamamının peşin veya azami 6 taksit ile ödenmesi durumunda gecikme zamlarının tahsilinden vazgeçileceğini belirtti.Ayrıca vergi mükellefiyeti sona erdiği halde Oda kayıtları devam eden üyelerin vergi mükellefiyetinin sona erdiği tarihe kadar ödenmeyen borçları için de yukarıdaki hükümler uygulanacak olup vergi mükellefiyetinin sona erdiği tarihten sonra, tahakkuk etmiş aidat borçlarının tamamı kanunda belirtilen süreler içinde başvuruda bulunup kanundan yararlanılması halinde tahsilinden vazgeçileceğini,ödemelerin nakit veya kredi kartı ile yapılabilecek olup kredi kartı ile anlaşmalı banka kartlarına azami 6 takside kadar bölünebileceği bilgilerini verdi.

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech