Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Somalı anneler bugün İskele’de

13 Mayıs 2014 tarihinde

13 Mayıs 2014 tarihinde Soma’da yaşanan maden faciasının ardından alınan hukuk kararlarını yeterli bulmayan Soma’da hayatını kaybeden madencilerin anneleri, çıkacakları yolda ilk durakları olacak Çanakkale’nin ardından başka illere de uğrayarak Ankara’daki HSK’ya (Hakimler ve Savcılar Kurulu) gidecekler ve verilen kararlara itirazda bulunacaklar.

13 Mayıs 2014’te Manisa’nın Soma İlçesi`nde meydana gelen maden faciasında 301 maden işçisi hayatını kaybetmişti. Yaşanan bu katliamın ardından yapılan araştırmalarda, kazanın meydana gelmesine neden olan birçok ihmal kamuoyunda büyük tepkiyle karşılanmış ve oklar maden şirketine yönelmişti. Katliam olarak da adlandırılan bu facianın üzerinden 4 yıl geçti. İhmallerin sorumluları kazanın üzerinden 50 ay sonra yargı karşısına çıktılar.  Dün görülen davada alınan kararları yeterli bulmayan yaşamını yitiren madencilerin anneleri, yola çıkarak HSK’ya itiraz etme karar aldılar.

Annelerin ilk durağı bugün 19:00’da Çanakkale İskele Meydanı olacak. Buluşma; “Çanakkale Adalet Buluşması” adı altında gerçekleştirilecek. Çanakkale’nin ardından bir sonraki gün Silivri’ye gidecek anneler orada açıklama yapacaklar; sonrasında ise Beşiktaş Abbasağa Parkı’nda düzenlenecek foruma katılacaklar.  İstanbul Anadolu yakasında Tuzla tersanelerinde yaşanan iş cinayetleri ile ilgili yapacakları açıklamanın ardından Kocaeli buluşması gerçekleştirecek olan madenci anneleri, önümüzdeki Pazar günü Zonguldak’taki madenci aileleriyle buluşacaklar. 16 Temmuz Pazartesi günü ise Ankara’ya hareket edecek olan yaşamını yitiren madencilerin anneleri HSK’ya itirazda bulunacaklar.

Atakan Alkış

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech