Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Shugang “Troia Çin’de çok meşhur”

2018 Troia Yılı Kapsamında

2018 Troia Yılı Kapsamında ziyaretler ve etkinlikler hız kesmeden devam ediyor. Dün sabah saatlerinde Çin Halk Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Luo Shugang beraberindeki ekiple, Vali Orhan Tavlı’nın misafirperverliğinde Troia ören yerine ziyarette bulundu.

2018 Troia yılı kapsamında düzenlenen etkinlikle ve ziyaretler hız kesmeden devam ediyor. Uluslararası boyutta dikkat çeken 2018 Troia Yılı Çin heyeti ile Türk heyetini Troia ören yerinde buluşturdu. Çin Halk Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Luo Shugang beraberindeki heyetle dün saat 8.30’da Troia antik kentine ziyarette bulundu. Ziyarete Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve Troia Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof.Dr. Rüstem Arslan da katıldı.

“TROİA ÇİN’DE ÇOK MEŞHUR”

Ziyarette konuşan Çin Halk Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Luo Shugang, “Bu sene Çin’de Türkiye Turizm Yılı Etkinlikleri düzenleniyor ve iki ülke arasında turizm alanındaki işbirliğini daha da hızlandırmak için çaba sarf ediyoruz. Geçen sene Türkiye’ye gelen Çinli turist sayısı yüzde 48 oranıyla büyüdü. Bu senenin ilk yarısında ise buraya gelen Çinli turistler sayısı yüzde 100 oranında arttı. Buraya gelen Çinli turistlerin birçoğu Çanakkale ve Troia’yı ziyaret etti. Troia, Çin’de çok meşhur. Çin’in hemen hemen her ailesi Troia hakkındaki hikayeleri biliyor” açıklamalarında bulundu.

“AĞUSTOS AYI İÇERİSİNDE TROİA MÜZESİ BİTİYOR”

Vali Orhan Tavlı ise, “Troia Yılı içerisinde Sayın Bakanımız ve heyetimizi Çanakkale’de ve Türkiye’de ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz. 2018 Troia Yılında Troia Antik Kentini ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı yaklaşık 2 katına çıktı. Ağustos ayı içerisinde Troia Müzesini bitiriyoruz. İnşallah bu yıl içerisinde de açılışını bütün dünya insanıyla birlikte hep beraber yapacağız. Doğu ve Batı medeniyetlerini Troia Müzesinde, Troia ve Çanakkale’de buluşturacağız. Bu nedenle 2018 Troia Yılında herkesi Çanakkale’ye ve Troia’ya davet ediyoruz” dedi.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech