Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hastane bahçesinde yoga ile terapi

Çanakkale Devlet Hastanesi Toplum

Çanakkale Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde (TRSM) tedavi gören hastalar, yaz aylarının gelmesiyle halk eğitim merkezi tarafından düzenlenen yoga etkinliğini hastane bahçesinde gerçekleştiriyor. Tedavi gören sıcakkanlı ve samimi hastaların bu etkinliklerle toplumla kaynaşması, halkın da önyargısının kırılması amaçlanıyor.

Yaz aylarının gelmesiyle Çanakkale Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde (TRSM) tedavi gören hastalar için Halk Eğitim Merkezi’nin öğretmen tahsis ettiği yoga dersleri, devlet hastanesi bahçesinde gerçekleşiyor. Tedavi gören hastaların bu etkinlikler ile topluma kaynaşması ve toplumun da hastalara karşı önyargısının kırılması amaçlanıyor. Halk Eğitim Merkezi Yoga-Pilates Öğretmeni Merlan Katı “Bir buçuk senedir burada haftanın dört günü ders veriyorum. Bu eğitim hastalara da iyi geliyor, onlarla çok iyi iletişim sağladım dersler oldukça keyifli geçiyor. Bir buçuk senedir aynı hastalarla çalışıyorum, ilk başladığımda biraz zorlandım ama zaman içinde iyileşti hatta dışarıdaki insanlarla çalışmaktan daha kolay geliyor çünkü ego dediğimiz şeyler yok ve çok samimiler, açıklar.” dedi.

“BU BÜYÜK BİR ÖNYARGI”

Çanakkale Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde görevli Psikiyatri Uzmanı Dr. Alp Akça, kurum hakkında gazetemizi bilgilendirdi. Akça, “Merkezimiz, psikotik hastalar ile bipolar hastaların tedavi süreci ve topluma kazandırılması ile ilgileniyor. Merkezin  temel görevi; hastalarına  ruhsal destek sağlamak ve onları topluma kazandırmak. Bir takım atölye faaliyetlerinde bulundurarak onların üretebileceğini, üretken bir birey olabileceklerini göstermek, aynı zamanda toplumla da temas kurabileceklerini, temas kurmanın her hangi bir sorun yaratmayacağını, ön yargılarımızın kırılması ve yıkılması için kurulan bir merkezdir. Aylık aktivitelerimiz oluyor. Her ay hastalarımızı sinema, piknik gibi alanlara götürüyoruz. Yılda iki kez kermesimiz oluyor. Bu kermeste hastalarımız ürettikleri malzemeleri gösterme ve sergileme şansı bulabiliyor. Bu merkezin genel amacı bu hastaları hem rehabilite etmek hem topluma kazandırmak. Ayrıca hastalarımız için İŞKUR ile temas kurup daha rahat iş bulmalarını sağlıyoruz.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde; genellikle Halk Eğitim Merkezindeki öğretmenlerimiz bize destek oluyorlar. Müzik, el sanatları, resim, folklor, yoga ve son olarak sabun yapım dersi alıyorlar. Eylül ayında da seramik kursumuz başlayacak onu da ben vermeye çalışacağım.

Sadece tıp dışı değil, tıp içinde de psikiyatri ve psikiyatri hastalarına ön yargı var. Sanki dokunulmaması gereken, uzak kalınması gereken bir grupmuş gibi ama gerçekte korkulması gereken insanlar dışarıda.” dedi.

 

 

 

 

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech