Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vekil Ceylan’dan Dünya Hukuk Günü’nde Hak, Hukuk, Adalet Vurgusu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Dünya Hukuk günü dolayısıyla yayınladığı basın açıklamasında, ‘Hak, Hukuk ve Adalet’ talebinin güncelliğini koruduğuna vurgu yaptı.

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, 10 Temmuz Hukuk günü dolayısıyla yayımladığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “‘Hukuk Yolu İle Dünya Sulhu’ konulu Konferansların üçüncüsünün 10 Temmuz 1967 yılında Cenevre’de yapılması nedeniyle, her yıl 10 Temmuz Dünya Hukuk Günü olarak kutlanılmaya başlanmıştır. 1967’den bu yana kutlanan bu özel günün, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta barış dünyada barış’ prensibiyle tüm dünyada barışa vesile olması, gelecekte ise dünya barışının idamesinin simgesi olması için mücadele etmeye devam ediyoruz” dedi.

“HUKUK TOPLUMSAL BARIŞIN AYRILMAZ PARÇASIDIR”

Hukuk toplumsal yaşamın barış içerisinde sürebilmesinin ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade eden CHP Çanakkale Milletvekili Ceylan, “Türkiye, özellikle son yıllarda devleti yöneten iktidar sahiplerinin Anayasa Mahkemesi Kararları’nı tanımıyorum dediği, yerel mahkemelerin Anayasa Mahkemesi kararını uygulamadığı bir dizi hukuksuzluğu peş peşe yaşadı. Geçmişte AİHM kararlarına ilişkin değerlendirmeleri ile dikkatleri üzerine çeken ve AHİM kararlarını sadece tazminat açısından bağlayıcı kabul ettiğini ifade eden kişi şuanda Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ile ülkeyi yönetiyor.” dedi.

“HUKUKSUZLUĞU İLİKLERİMİZE KADAR HİSSEDİYORUZ”

Ceylan kumpas davalarını hatırlatarak, “Özellikle 2011 yılında başlayan kumpas davaları ile hukuksuzluğu iliklerine kadar hisseden bir ülkenin yurttaşları olarak, Hak, Hukuk ve Adalet talebimiz olanca güncelliği ile ortada durmaktadır. Ülkemizdeki Adalet talebi, 15 Haziran 2017 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi Sayın Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşüne ve ardından milyonlarca yurttaşımızın Büyük Adalet Mitingimize katılımıyla doruğa ulaşmıştı. Şimdi de CHP 27. Dönem İstanbul Milletvekilli olarak seçilen ve mazbatasını alan Enis Berberoğlu, Anayasa gereği, yeniden dokunulmazlık hakkını kazandığı halde halen cezaevindedir. Parti Meclisi Üyemiz Eren Erdem, kaçma şüphesi gibi bir gerekçe ile tutukludur. Sanılmasın ki yapılan bu hukuksuzluklar, Cumhuriyet Halk Partisi’ni yılgınlığa ve korkuya sevk eder, aksine cesaretlendirir. Cumhuriyet halk partisi kuvvetler ayrılığının yeniden tesis edilmesi ve hukukun üstünlüğü mücadelesini tavizsiz sürdürecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, hukuk mücadelesinin görünmez kahramanı hukukçularımızı ve Dünya Hukuk gününü kutluyorum” diye konuştu.

Haber Merkezi

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech