Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kepez’de dostluk tohumları ekildi

9 farklı ülkeden Çanakkale’ye 

9 farklı ülkeden Çanakkale’ye  gelen 104 sanatçı Kepez sahil yolunda bulunan toprak alana fidan ektiler. Etkinlikte konuşan Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan; belediye meclisinde parkın adını “Dostluk, Barış ve Sevgi Parkı” olması için oylanacağını dile getirdi.

2018 Troia Yılı kapsamında ÇTSO Sergi Evi’nde eserleri sergilenen 9 farklı ülkeden Çanakkale’ye gelen 104 sanatçı, Kepez sahil yolunda bulunan toprak alana fidan ekimi gerçekleştirdi. Emekli öğretmen ve aynı zamanda Eceabat Belediyesi Meclis Üyesi Timur Koşal’ın daveti ile Çanakkale’ye gelen; görsel sanatlar, müzik, edebiyat ve çeşitli sanat dallarında faaliyet gösteren sanatçıları toplayarak sanatsal ve sosyal etkinlikler gerçekleştiren “Yunan Sanat Birliği” sanatçıları, Kepez Belediyesi tarafından belirlenen alana dostluğun ve barışın simgesi olan, asırlarca yaşayabilen zeytin ağacı diktiler. Ekilen fidanların üzerinde sanatçıların isimleri yer aldı. Fidan ekimi yapan sanatçılar sertifika verildi.
Fidan ekiminin ardından sanatçılar, Truva Milli Parkı ve ardından Bozcaada’ya hareket etti.

MUTAN, NAZIM HİKMET’İN ŞİİRİNİ OKUDU
Fidan ekimi yapılan alanın Çanakkale Boğazı’na kıyısı olan ve Çanakkale’nin devamı niteliğindeki bağımsız bir yerel yönetim alanı olduğunu belirten Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan; “Koca Usta Nazım’ın zeytin ağacı üzerine bir şiiri var. Zeytin ağacının o kutsallığından dem vururken bir inanç, bir ibadet gibi zeytin dikin diyor. ‘Yani, öylesine ciddiye alacaksın ki yaşamayı, yetmişinde bile, mesela, zeytin dikeceksin, hem de öyle çocuklara falan kalır diye değil, ölmekten korktuğun halde ölüme inanmadığın için, yaşamak yanı ağır bastığından’ demiş” dedi.

KADAKÇI; “HER SANATÇININ BİR AĞACI OLSUN DÜŞÜNCESİ İLE YOLA ÇIKTIK”

Yunan Sanat Birliği (Greek Art Union) Türkiye temsilcisi Hasan Kadakçı ise; “Dünyada barış, sevgi ve dostluk farkı olarak düşündüğümüz ve ‘her sanatçının bir ağacı olsun’ düşüncesi ile yola çıktık. Başlangıç noktamız bugün burası, bundan sonra da devam edeceğiz. Her gittiğimiz yerde ve her gittiğimiz etkinlik alanında, bundan sonra ağacımızı dikmiş olacağız. Zeytin ağacını seçmemizin tek bir nedeni var oda dostluğun, barışın ve kardeşliğin simgesi olması. Zeytin ağacı yaprağı, taneleri, yağı ile insanlara fayda veren ve asırlarca yaşayabilen bir ağaç olmasıdır. Bu ağaçları dikmeyi düşünen ve vesile olan, dikim alanını sağlayan ve dikenlerin hayatının, bolluk ve uzun ömürlü olmasını diliyorum”  diye konuştu.

Atakan Alkış

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech