Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İki bin araç yedieminde çürüyor

Çanakkale’de çoğunluğu hacizli ve

Çanakkale’de çoğunluğu hacizli ve vergi borçlu olan, sayısı iki bini bulan otomobil ve motosikletler kaderine terk edilmiş bir şekilde yediemin otoparkında çürüyor. Konuyla ilgili gazetemize açıklamada bulunan Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, araçların devlet ekonomisine zarar olduğunu, vatandaşların yeni çıkan hurda kanunundan yararlanması gerektiğini ve oda olarak araç sahiplerine otopark ücreti konusunda yardım edebileceklerini dile getirdi.

Çanakkale’de, trafik ekiplerince yapılan uygulamalarda plakasız, çalıntı, hacizli, icralık, kusurlu, tescilsiz, belgeleri eksik veya kaçakçılıkta kullanılan araçlar, yapılan işlemlerin ardından Çan yolunda bulunan Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Yediemin Otoparkı’na çekiliyor. Sahipleri tarafından eksikleri giderilen araçlar geri alınırken; geriye kalan diğer araçlar çürümeye yüz tutuyor.
Toplamda 1946 araç yer aldığı yediemin otoparkındaki araçlar çürüdükçe değer kaybediyor.
Hurda araçlar ile ilgili çıkartılan kanundan Çanakkale’de kimsenin yararlanmadığını, müracaatın sıfır olduğunu belirten Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Çanakkale Şube Başkanı Mehmet Ali Demir; “Hurda kanunundan yararlanmak isteyen arkadaşlar kim olursa olsun biz yediemin olarak ücret konusunda ne gerekiyorsa yapmaya çalışacağız. Yeter ki arabaları çıksın. Hükümet ikidir hurda kanunu çıkarıyor. Gelsinler, yararlansınlar araçlarını alsınlar. Bir bu kadar daha araç olsa bizim yerimiz alır ancak ekonomiye zarar. İnsanların arabaları, motosikletleri çürüyor. Bizim yedieminde bağlı aracı olanlar yeter ki Emniyetten, Jandarma Trafikten nereden bağlıysa araçlarının çıkışını alsınlar. Biz otopark ücreti konusunda yardımcı olacağız. Ama avukatı bağlatmış ama kendisini bağlatmış lütfen satışını istesinler. Bağlatmakla yakalatmakla iş bitmiyor.” dedi.

15 YILLIK ARAÇLAR VAR
Başkan Demir, konuşmasının devamında “Borcundan dolayı bağlı araçlarla ilgili bağlatan kişiler niye satışını istemiyor? Aklım sırrım ermiyor. Yani aracı bağlatmış, avukatı aracılığıyla yakalatma çıkarmış ama aracının satışını istemiyor. Araç orada çürüyor. Çürüdükçe değer kaybediyor. Satılsın ki değerinde gitsin. Beş yıl orada bağlı durup araç on milyarken beş milyara düşüyor. Borç beş lirayken faizleriyle 15 lira oluyor. Orada insan kaçakçılığından yakalanma otobüsler var. Mahkemeleri devam ediyor. İnşallah onların da mahkemeleri biter de alırlar. İş makineleri, traktörler ne ararsanız var. 15 yıllık araçlar var, 15 yıllık motosikletler var. Yani bunlar devletin ekonomisine zarar. Biz bunların çıkmasından yanayız” dedi.

Atakan Alkış

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech