Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kanser tedavisi artık ücretsiz

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık Uygulama Tebliği’ne ilişkin yeni düzenleme Resmi Gazete ve ulusal basında yerini aldı kanser tedavisi ücretsiz hale getirildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği düzenlemeleri Resmi Gazete’de yerini aldı. Gazeteye ve ulusal basında yer verilen haberlere göre artık kanser hastaları ücret ödemeyecek. Düzenlemeyle birlikte kanser tedavisi, cerrahisi ve ilaçlarına ilişkin her türlü ilave ücret ve fark ödemesi kaldırıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu imzasıyla yayımlanan açıklamanın bir bölümünde ise konu ile ilgili şu ifadelere yer verildi: “Yayımlanan tebliğde, yaptığımız düzenlemeler ile kanser hastalarımıza bu hastalıkla mücadelede her an yanlarında olma sözümüzü yerine getirdik. Kanser tedavisi, cerrahisi ve ilacına ilişkin yani kanser hastalığına ilişkin her türlü ilave ücret ve fark ödemesini kaldırdık. Vatandaşlarımızdan; SGK ile sözleşmeli/protokollü sağlık hizmeti sunucuları sunmuş oldukları bu hizmetler (Kanser tedavisi, cerrahisi, ilacı) nedeniyle hiçbir şekilde ilave ücret almayacak, vatandaşlarımız ceplerinden hiçbir ücret ödemeyecek.Düzenleme öncesi kanser cerrahisi için yılda 240 milyon TL ödüyorken söz konusu düzenleme ile bu ödemeyi yılda yaklaşık 750 milyon TL ye çıkartarak kanser hastalarımızın tedavilerini tamamen ücretsiz hale getirdik.”

Yıldız Sağlam

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech