Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İşlenmiş şekerin alternatifleri

İşlenmiş şekerin zararlı olduğu

İşlenmiş şekerin zararlı olduğu güncel konular arasında yerini koruyor. Ancak tatlıyla arası iyi olanlar bu zarardan korunmak isterken diğer yandan tatlıdan da vazgeçemiyor. Bu arayış ise tatlandıran diğer besinlerle sona eriyor.

İşte o besinler:

Bal

Bal, sofra şekeri kullanmadan yemeklerinizi tatlandırma konusunda ilk akla gelen besindir. Doğal şekerler bakımından zengin olan bal, aynı zamanda vitamin ve mineral doludur. Bu yüzden yemeklerinize eklerken hiç suçluluk çekmeyin. Bal, sofra şekerinden daha tatlı olduğu için yemek tariflerinde kullanılan şekerin 4’te 3’ü kadar bal kullanmanız yeterli olacaktır.


Muz

Muz yemeklerinizi tatlandırmanızı sağlayacak bol miktarda doğal şeker içerir. Tatlılarınıza muz ekleyecekseniz olgun muzların daha çok şeker içerdiğini unutmayın. Olgunlaşmamış muzları fırında kahverengileşene kadar ısıttıktan sonra tatlılarınıza eklerseniz bir daha işlenmiş şekeri aramayacaksınız.

 

Tuz

Şeker yerine tuz kullanmak şaşırtıcı gelebilir ama çoğu tatlı tarifinde malzemeler arasında bir tutam tuz olduğunu fark etmiş miydiniz? Bunun sebebi, tuzun yiyeceklerin doğal şekerini ortaya çıkarma ve mayhoşluklarını azaltma özelliği olmasıdır.


Tatlı baharatlar

Tatlı baharatları şeker yerine kullanabilirsiniz. Bu baharatların başında tarçın gelir. Tarçının yanı sıra kakule, rezene gibi baharatlar da şeker yerine geçebilir.


Vanilya

Vanilya, kek ve kurabiyelerinize tat katmak için şekere harika bir alternatif. Doğal şekerlerle dolu olan vanilyayı toz halinde veya tohumlarıyla kullanabilirsiniz. Yemeklerinize tat vermenin yanı sıra yaydığı hoş koku ile size bir şölen yaşatacak.


Havuç

Havuç, işlenmiş şekere gerek kalmadan hem tatlı hem de tuzlu yemeklere istenilen tatlılığı katmak için harika bir sebzedir. Şekere alternatif olarak havuç kullanacaksanız havuçların pişirildiklerinde daha tatlı olduklarını aklınızdan çıkarmayın.


Doğal meyve suları

Birçoğumuzun güne zinde başlamak için tükettiği meyve suları, kahvaltı ile sınırlı kalmamalı. Meyve suları en sevdiğimiz yemeklerin tatlandırılması için pratik ve kolay bir yoldur. Bir sonraki tarifinizde bir bardak şekeri, yarım bardak meyve püresi veya meyve suyu ile değiştirin.


Hurma

Karamel benzeri bir lezzete sahip her türlü yiyeceği tatlandırabilen bu lif dolu mucizevi meyveyi, kurabiyeler, kekler ve diğer tatlılarınıza ekleyerek işlenmiş şeker kullanmayı bırakabilirsiniz.

Kaynak: Peppzine

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech