Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Muhalefetten Birlik Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı İsmet Güneşhan, il yönetimi ile beraber seçim döneminde ittifak kurduğu partiler İyi Parti ve Demokrat Parti İl Başkanlıkları’nı ziyaret etti. Ziyaretlerin gündeminde seçim döneminde gerçekleşen ittifak sonrasında izlenen yollar konuşuldu. Diğer yandan seçimle sona eren ittifakın ardından, partilerin kendi çalışmasına devam ettiği ancak ülke menfaati için bir araya gelinebileceğinin mesajı verildi.

İyi Parti İl Başkanlığı’na yapılan ziyarette, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı İsmet Güneşhan; “İl örgütü olarak 24 Haziran seçimlerinde beraber olduğumuz ittifak yaptığımız İyi Parti İl Yönetimini ziyaret etmek istedik. Hepimizin ortak bir amacı vardı. O da Türkiye’yi tekrar demokratik, laik bir hukuk devletine dönüştürüp parlamenter sisteme dönüşünü sağlamaktı. Şu mesajı da verdik: Söz konusu Türkiye ise merkez sağıyla, milliyetçisiyle, sosyal demokratıyla hepimizin bir araya gelebileceğini gösterdik. Dolayısıyla seçim sürecinde ortak çalışmalar yaptık ve ortak söylemlerde bulunduk. Seçim sonuçlarıyla ilgili kafamızda bir sürü soru işareti var. Onlara girmek yerine millet ittifakı olarak açık ara birinci olduk. Eğer 5 milletvekili olsaydı 3 tanesi Millet İttifakı’ndan olacaktı. Şu anda herkes kendi örgütünde çalışıyor ama Çanakkale’nin menfaatleri doğrultusunda bir araya geleceğiz.” ifadelerini kullandı.

“ÇANAKKALE’NİN MENFAATİ İÇİN BİR ARAYA GELİNEBİLİR”
İyi Parti İl Başkanı Eşref Bener Varol; güvenlik için seçim döneminde bir ittifak yapıldığını ve iki ayrı partinin ayrı çalışmalara devam edeceğini söyledi. Varol; Çanakkale’nin menfaati için bir araya gelinebileceğini ifade ederek; “Nezaket ziyaretinde bulunmak istediler. Seçim döneminde de aynı ittifakın içinde yer alan partileriz. Sağ olsunlar demokrasi mücadelemizde biz büyük bir destek verdiler. Gerek 15 milletvekili ile gerek diğer konularda güzel bir ittifak götürdüğümüzü düşünüyoruz. Bu ittifakın sonunda da bu anlamda da bir başarı elde ettik. Bunların hepsini içeren genel bir değerlendirme yapmak için bir aradayız.”

“ÜLKE MENFAATİ İÇİN ÇALIŞTIK”
Güneşhan, Demokrat Parti’ye yaptıkları ziyarette ise; “24 Haziran seçimlerinde bağımsız siyasi partilerin değil ittifakların yarıştığı bir seçim oldu. Millet ittifakında da Demokrat Parti büyük bir görev üstlendi. Hepimizin ortak amacı Türkiye’yi yeniden demokratik parlamenter sisteme taşımak. Kendi menfaatimizi düşünerek değil ülke menfaati için çalıştık. Biz Çanakkale’de Millet ittifakı olarak açık ara birinci olduk. Bunda Demokrat Parti’nin de çok büyük katkısı var. Verdikleri emekten dolayı da teşekkür ziyaretinde bulunmak istedik. Söz konusu Çanakkale ise söz konusu Türkiye ise yine bir araya gelebiliriz ortak eylemlerde bulunuruz. Hatta Çanakkale ve memleketin geleceği söz konusu ise Ak Parti, Milliyetçi Hareket Partisi,İyi Parti gibi tüm partilerle fikir alışverişinde bulunuruz.” sözlerini sarf etti.

“KAÇAK GÜREŞİLDİĞİ MÜDDETÇE MASAMIZDA OTURMAYA DEVAM EDERİZ”

Demokrat Parti İl Başkanı Ahmet Öztürk; yaptığı kısa konuşmada; “Seçimlere girerken eski temel taşları olan arkadaşlar vardır ama bu arkadaşlar diğer partililere sahip çıkmıyor. Kaçak güreşildiği müddetçe bizim yapacak hiç bir şeyimiz yok, bizde böyle masamızda oturup beklemeye devam ederiz. Ama tabii ki iyi niyetli arkadaşlarımız ‘il başkanlarıyla, ilçe başkanlarıyla olsun’ güzel çalışmalar yaptık. Seçimler için ancak hayırlı olsun diyorum söyleyebileceğim başka bir şey olmuyor. Önümüzde belediye seçimi var ve karşımızda da büyük güçler var. Bunları aşmak için yine birlik ve beraberlik içinde olmalıyız.” dedi.

Yıldız Sağlam – Merve Zıpkın

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech