Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gereksiz korna artık son bulsun!

Bir Türkiye klasiği olan

Bir Türkiye klasiği olan yeşil yanmadan kornoya basma alışkanlığı Çanakkale’de de en çok karşılaşılan problem arasında yer aldı. Kent merkezinde vatandaşların trafikten en çok şikayetçi oldukları konu gereksiz yere kornoya basan sürücüler oldu. Merkez’de birçok yerde bulunan “Yeşil Işık Yandığında Klakson Çalmayınız.”

Yüz ölçümü dar araç sayısı fazla olan kentte trafikte her gün farklı problemler ortaya çıkmaya devam ediyor. Kent merkezinde sıkışık alanlarda araç kullanan sürücülerin kabusu korna oldu. Gereksiz yere kornaya basmanın memleket geleneği olduğu bir ortamda özellikle kadın sürücüler konudan oldukça muzdarip olduklarını belirtiler. Gereksiz basılan kornaların trafikte farklı reaksiyonlar doğurduğu ve bu reaksiyonlarında kazaya sebebiyet verdiği belirtildi.

Kentte ana caddelerde bulunan yeşil yandığında klaksona basmayınız ikazları çoğu zaman ihlal ediliyor. Atatürk Caddesi üzerinde sık aralıklarla bulunan ‘yeşil yandığında klaksona basmayınız ikaz tabelası vatandaşlarca dikkat edilmesi gerekir’ diye belirtildi. Kentteki sürücüler artık şu korna işine bir önlem alınmalı görüşündeler.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech