Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yaz kurslarına büyük talep

Biga Belediyesine ait dört

Biga Belediyesine ait dört farklı bilgi evinde düzenlenen yaz kursları kayıtları, açıldığı andan beri büyük ilgi gördü.

Biga Belediyesi’nin haberine göre; Ada Bilgi Evi, Alişdede Bilgi Evi, Cumhuriyet Bilgi Evi ve Şirintepe Bilgi Evi’ne yaz kursları için bin 217 kursiyer başvurdu. Biga Atatürk Kültür Merkezi’ndeki yaz kursları için bin 414 kursiyer başvuruda bulundu. Biga Atatürk Kültür Merkezi’nde ve bilgi evlerinde yaz kursları 10 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Atatürk Kültür Merkezi ve bilgi evlerinde bu yıl 36 kurs açıldı.

KADINLAR DA UNUTULMADI

Atatürk Kültür Merkezi’nde 3-15 yaş grubu çocuklar için seramik, ahşap boyama, modern dans, koro, drama, tiyatro, halk oyunları, güreş, karate, jimnastik, yoga, bale, resim dersleri kursları başladı. Bilgi evlerinde ise 6-15 yaş grubu çocuklar, rakamların dansı, origami, zeka oyunları, satranç, uzay ve astronomi, geri dönüşümde farkındalık, işaret dili, yaratıcı drama, Kuran Kursu, gitar, keman, bağlama, eğlenceli fırçalar, kitap okuma saati gibi farklı kurslar düzenlendi. Kadınlar da unutulmadı Cumhuriyet Bilgi Evi’nde kadınlar için girişimcilik ve teknoloji  (teknokadın) eğitimleri başladı.

ÇOCUKLARDA FARKINDALIK YARATMA AMAÇLANDI

Biga Belediyesi Bilgi Evlerinde bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Rakamların Dansı dersinde çocuklar oyun temelli matematiksel algı gelişim programıyla tanıştılar. Amaçlanan  çocukların erken yaşlarda sayılar ve şekiller ile tanışması ve matematiğe ilgi duyması. Çevreye ve doğaya saygı konusunda çocukların küçük yaşlardan itibaren bilinçlendirilmesi için de atık malzemeleri, geri dönüşümü tanımaları sağlanarak ve kağıt, peçete, kıyafet ve kutularla yeniden kullanılabilir eşya yaparak farkındalık edinmeleri amaçlandı.

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech