Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’de 92.Yıl Coşkuyla Kutlandı

1 Temmuz Denizcilik ve

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 92. yılı kutlamaları, pazar günü Çanakkale’de de düzenlendi.  Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreninin ardından şehitlerin anısına denize çelenk bırakma töreni gerçekleştirildi.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 92. Yılı kutlamaları, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül ve Çanakkale Belediyesi Başkanvekili İbrahim Can Ergun’un katılımıyla gerçekleştirildi.

Atatürk Anıtına Çanakkale Liman Başkanlığı tarafından çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Çanakkale Liman Başkanı Erol Kayalı’nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla sonlandı.  Buradan GESTAŞ’a bağlı Alınteri-8 gemisine geçilerek deniz zaferi kahramanlarının anısına denize çelenk bırakıldı.

Çanakkale Liman Başkanı Erol Kayalı, konuşmasında “Ülkemiz vatandaşlarına ait gemiler karasularımızda özellikle tüm dünya denizlerinde bayrak dalgalandırmakta ve diğer denizci devletlerle rekabet edebilmeliyiz. Ülkemiz üniversitelerinden, yüksek okullarından ve çeşitli kurumlardan mezun olan denizciler Dünya’nın tüm denizlerinde yerli ve yabancı bütün gemilerde görev yapabilmektedirler.” dedi. Kayalı, Başta Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ardından tüm şehit ile gazileri anarak halkın Denizcilik ve Kabotaj Bayramını kutlayarak konuşmasına son verdi.

  1. Yıl Kutlamaları, yat limanında deniz dibi temizliği, yelken gösterileri, açık su yüzme yarışları, pilav ikramı ve Morabbin Parkı’nda Askeri Bando gösterileri ile devam etti.

Merve Zıpkın – Cemal Oral

 

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech