Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale spor alanında fark yarattı

AK Parti İl Gençlik

AK Parti İl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen ‘Futsal turnuvasında’ şampiyon, Beyaz Mangolar takımı oldu. Turnuvanın final karşılaşmasında konuşma yapan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, kente yapılan sportif yatırımları aktararak Çanakkale’nin spor alanında fark yarattığını vurguladı.

18 takımın katıldığı ve yaklaşık bir ay kadar süren turnuvanın final karşılaşmasında Beyaz Mangolar ve FC Diyanet takımları karşılaştı. Maçın normal süresi 3-3 berabere bitince, penaltı atışları sonrasında ‘Beyaz Mangolar’, 6-4 sahadan galip ayrılan taraf olarak şampiyon oldular. En centilmen takım seçilen Çanakkale 1915 Görme Engelliler takımı oldu.

Final karşılaşmasını AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız, Gençlik kolları Başkanı Burak Balık, Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte izleyen AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Spor, sağlıklı bir toplum olmanın ve sosyalleşmenin en önemli aracıdır. Spor yoluyla nesiller kötü alışkanlıklardan sakınırlar. Sağlıklı bir beden ve çevre edinirler. Bu doğrultuda son 16 yılda yaşam kalitesini artıracak tarzda hizmetler ürettik. Sporu geniş kitlelere ulaştırmak için çaba sarf ettik. Bu amaçla da sporun her dalında daha fazla iş ve gelir imkânları oluşturmayı hedefledik. Gençlik Kollarımız sadece siyasetle değil, kültür, sanat ve sporla da ilgilenerek farklarını ortaya koyuyor. Gittiğimiz her yerde gençlerimize ‘Hayat sadece siyasetle geçmez’ diyoruz. Evet, siyasetle uğraşmak, millete hizmet için çaba sarf etmek değerlidir. Ancak kültürle, sanatla, sporla, edebiyatla hayatınızı zenginleştirdiğiniz ölçüde bakış açınız genişler, yeni ufuklar kazanırsınız.

Bundan dolayı Gençlik Kollarımızın bu tür etkinlikler organize etmesi değerli ve desteklenmesi gereken bir çabadır. 30 gün boyunca mücadele eden 18 takımımızı tebrik ediyorum. Bugün şampiyonluk maçı yapacak olan Beyaz Mangolar ve FC Diyanet takımlarımıza başarılar diliyorum. En centilmen takım seçilen Çanakkale 1915 Görme Engelliler takımımızı da ayrıca tebrik ediyorum.”

“ÇANAKKALE SPOR ALANINDA FARK YARATTI”

“Olimpiyatlara bilimsel veriler ışığında sporcu yetiştirmek için 20 şehirde 18 ayrı branşta Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) Projesini uygulamaya başladık. Son 15 yılda uluslararası organizasyonlarda toplamda 47 bine yakın altın, bronz ve gümüş madalya kazandık. Sadece geçtiğimiz yıl altın, bronz ve gümüş madalyalardan toplamda 4 bin 614 madalya kazandık. Çanakkale’de de sporun gelişmesi için projeler yaptık, kulüplerimize yardım ettik. 2002 yılında Çanakkale’de spor kulübü sayısı 88’di. Verdiğimiz destek ve yardımlarla bu sayı, bugün 131’e çıktı. Son 16 yılda Çanakkale spor alanında ciddi bir fark yarattı. 2002 – 2018 arasında 147 milyon TL yatırımla tam 45 spor tesisi kazandırıldı.

Dardanos Güzelyalı Gençlik Merkezi ile Türkiye’nin en büyük gençlik kampını kuruyoruz. Bu kamp sadece Çanakkale gençliği için değil, Türkiye’nin 81 ilindeki gençler için bir merkez olacak.”

“Çanakkale yeni dönemde gençlik organizasyonlarının başkenti olacak. Yeni dönemde katma değeri yüksek nitelikli organizasyonlar ile mevcut altyapılarımızın etkin kullanımını sağlayacağız. Sporun sadece fiziki değil, sosyo – kültürel faydalarının yaygınlaştırılmasını teminen insan kaynağına ve altyapıya yatırım yapmaya devam edeceğiz. Uluslararası etkinliklerde daha başarılı sonuçlara imza atma hedefiyle spor altyapısı ve spor yapma kültürümüzü geliştirmeye devam edeceğiz. Yeni dönemde sporcu sayımız ve sportif niteliklerimizin artırılmasını sağlayacağız.

Yaşam alanlarına yakın uygun yerlerde çok amaçlı, uygun maliyetli spor tesisi projelerinin yapımına devam edeceğiz. Sportif yeteneklerin erken yaşta tespitine yönelik olarak yapılan yetenek taraması çalışmalarına devam edeceğiz. Sporcu öğrencilere verdiğimiz destekleri artıracağız. Uluslararası düzeyde başarılı sporcular yetiştirebilmek için sporcu seçme ve yönlendirme sistemlerini geliştireceğiz.

Uygun fiziksel altyapıyı oluşturacak ve yeterli donanıma sahip antrenör desteği sağlamaya devam edeceğiz.

Ülkemizdeki Sporcu Kamp Eğitim Merkezleri’nde, ulusal ve uluslararası müsabakalarda ülkemizi temsil edebilecek elit sporcular yetiştirmeye devam edeceğiz. Geleneksel ve yeni spor mesleklerini tanımlayarak, sertifikalandırma ve bu alanlarda nitelikli eğitim imkânlarını artırma konusunda gerekli programlar oluşturacağız.” dedi. Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech