Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bu Kitaplar “Görünmez”

Çanakkale’de bulunan Kedi Kulağı

Çanakkale’de bulunan Kedi Kulağı Kitabevi’nin Sahibi Emrah Güneri, Görülmez Kitaplar projesi ile kitapseverlerin dikkatini çekti.

Kedi Kulağı Kitabevi Sahibi Emrah Güneri, proje ile ilgili gazetemize konuşurken kitabevi bünyesindeki bazı kitapların “Görünmez Kitap” adı altında kapağı görülmesin diye kaplanarak raflara dizildiğini ifade etti. Güneri, konuşmasına şöyle devam etti:

“Yeni yıla yeni bir proje ile başlamak istedik ve bunun için uzun bir araştırma yaptık. Yurt dışında ‘Black Book Day’ diye bir proje olduğunu gördük. Kör kitap ismini sevmedik, o yüzden biz de görünmez kitaplar diye Türkçe’ye uyarladık. Burada da aralık ayından itibaren başlattık. Kitapların dışını kaplıyoruz. Dışında sadece konusu ve fiyat yazıyor. Gelen ziyaretçilerimizin konular ilgisini çekerse alıyorlar.”

İKİNCİ EL DE VAR SIFIR DA

“Direkt dikkat çekiyor ve bayağı kitap alıcısına ulaştı. Kitapları aldıktan sonra burada açan olmadı hiç. Sürpriz olduğu için bazıları uzun haftalarca kitabı aynı şekilde tuttuklarını söylüyorlar. Projemizden kitap alan ilk arkadaşımız Tuğçe; 2-3 hafta kadar kitabı açmadan tuttuğunu söyledi. Kitapları seçerken özel bir kriterimiz yok. Elimizde olan ikinci el ve ilgi çekeceğine inandığımız sıfır kitaplarla bizim için de önemli olan kitapları mümkün olduğunca bu şekilde hazırlamaya çalışıyoruz. Düzenli olarak her hafta kitaplar ekliyoruz. En az 9-10 kitap, burada görünmez kitap olarak bulunuyor.” dedi.

Ceren Güney – G. Nermin Yıldız

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech