Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Düğüncüler Tercihi: Gram Altın

Düğün sezonu başladı. Genelde,

Düğün sezonu başladı. Genelde, seçim ve Ramazan bayramı yüzünden ertelenen düğünler, sezonun da açılmasıyla seriye bağlandı.

Çanakkale Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Timur Ay, altın fiyatları ve genel tercihler ile ilgili  gazetemize konuştu. Başkan Ay, “Genelde bilezik tarzı ürünler hediyelik olduğu için bizim anneannelerimize de uygun oldukları için tercih ediliyor. Artık küçük altın, yarım altın, tam altın gibi ürünlerin de tercihte olması ya da altın fiyatlarının çok yukarıda olmasından dolayı gram altın satışları çoğunlukta oluyor. Fiyatlar, dünyadaki jeopolitik, sosyolojik ve ekonomik kargaşa altın fiyatlarını da ciddi anlamda yukarıda tutuyor. Ons bazında altın 1.250 dolar civarında. Ülkeler arasındaki ticaret hacimlerinin biraz sert geçmesinden dolayı bu tip dönemlerde insanlar, güvenli liman olarak değerli madenleri seçiyor (petrol, altın…). TL bazında da seçim öncesindeki kurların yüksekliği söz konusu olunca da doğal olarak altının fiyatı da yükseliyor. Düğün sezonu alışveriş nezdinde hareketli geçecek ancak talep nezdinde eskisi gibi geçmeyecek.” diye konuştu.

KUYUMCULUK SEKTÖRÜ HAREKETLİ

Altın fiyatları; Bilezik 1.000 TL  ve 2.000 TL arasında oynarken; 22 ayarın fiyatı 185, Çeyrek altının 317, Gram altının ise 185 TL olarak gözlendi. Yaklaşık 2-3 ay sürecek olan düğün sezonu; kuyumculuk ve diğer düğün sektörlerinin hareketli olduğu bir dönem olacak gibi görünüyor.

Nermin Yıldız – Ceren Güney

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech