Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’de ilk ve tek yetki

Türkiye’de ilk kez ÇOMÜ’de

Türkiye’de ilk kez ÇOMÜ’de Askeri Tarih Çalışmaları Tezli Yüksek Lisans Programı açıldı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) bünyesindeki bir üniversiteye ilk defa bu alanda disiplinler arası lisansüstü program açma yetkisi verildi.

ÇOMÜ’den Askeri Tarih Çalışmaları Tezli Yüksek Lisans Programı verilmesi ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Üniversitemizin Yükseköğretim Kurulu Eğitim-Öğretim Dairesi Başkanlığı’na konuyla ilgili başvurusu olumlu değerlendirilerek Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde, Disiplinler arası olarak Askerî Tarih Araştırmaları Anabilim Dalı’na bağlı Askerî Tarih Çalışmaları Tezli Yüksek Lisans Programı açıldı. Ülkemizde şimdiye kadar Yükseköğretim Kurumu’na bağlı hiçbir üniversitede, Askeri Tarih çalışmalarına dair lisansüstü seviyede bir anabilim dalı bulunmazken; Çanakkale Savaşları gibi önemli bir mücadelenin cereyan ettiği bu topraklarda yer alan ÇOMÜ’de, Askeri Tarih Araştırmaları programının açılması, ÇOMÜ Rektörlüğünün öncelikleri arasındaydı.

ÇOMÜ Rektörlüğü’nün bu doğrultudaki girişimlerinin neticesinde; bölgesel özellikleri, tarih ile iç içe oluşu ve konuyla ilgili yetişmiş akademisyenlerin varlığı nedeniyle YÖK bünyesindeki bir üniversiteye ilk defa Askeri Tarih alanında disiplinler arası lisansüstü program açma yetkisi verildi.

Çanakkale Savaşları ile ilgili arşiv vesikalarının okunup incelenmesi ile özgün çalışmalar yapılması hedeflenmektedir. Programın temel amaçlarından biri, disiplinler arası çerçevede lisansüstü eğitim vermek ve Çanakkale Savaşları ile ilgili uzmanlaşma becerisi gösterebilen bilim insanları yetiştirmektir. Bir diğer amaç ise çeşitli disiplinlerin yardımıyla ve desteği ile konuyu bir bütün olarak tek çatı altında toplamaktır.”

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech