Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İyi Parti sessizliğini bozdu

24 Haziran seçimlerinin ardından

24 Haziran seçimlerinin ardından İyi Parti, yazılı bir basın açıklamasında bulundu. İl Başkanı Eşref Bener Varol tarafından yapılan açıklamada seçimin adil olmadığını belirten ifadeler de yer aldı.

 “24 Haziran seçimleri, vatanımıza ve milletimize hayırlı olsun. Vatandaşımızın tercihine saygı duyuyor, seçilenleri tebrik ediyor, görevlerinde başarılar diliyoruz.” diyerek açıklamasına başlayan İyi Parti İl Başkanı Eşref Bener Varol, açıklamasına şu ifadelerle devam etti:

“Seçim öncesinden başlayan ve seçim sürecinde yoğunlaşan maratonda partimizin tüm teşkilatlarında görev alan ve bütün etkinliklerimize iştirak eden teşkilat mensuplarımıza, üye ve gönüllülerimize, bizleri her zaman güler yüzle karşılayan, bizi dinleyen ve sorunlarını cesurca dile getiren Sevgili Vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz.

İnanıyoruz ki, medeniyet yolunun taşlarını ancak cesurlar döşer. Bu seçimden büyük cesaret alarak çıktık. Çok güçlü ekipler oluşturduk. Önümüzdeki yıl yerel seçimlerle birlikte yüzünü güneşe dönen cesurların sayısı katlanarak artacaktır.”

“ERKEN SEÇİM KARARI İYİ PARTİ’NİN YARATTIĞI RÜZGÂRDIR”

“Normal şartlarda seçime bir yıldan fazla süre varken, hiçbir sağlıklı gerekçe sunulamadan erken seçim kararı alınması iktidarda bir sıkıntı olduğunun açık bir göstergesidir.

İYİ Parti olarak 1 Nisan 2018’de gerçekleştirdiğimiz 1. Olağanüstü Kurultay, olağanüstü bir katılımla gerçekleşmiş ve iktidar sahiplerinin uykularını kaçırmıştır.

Bu nedenle erken seçim kararı tamamen İYİ Partiyi seçime sokmamak için alınmıştır.

Mecliste gurubu oluşmasına rağmen, milletin teveccühüyle Genel Başkanımız Meral Akşener için 4 saat gibi kısa sürede 100.000 imza verilmiştir.

Kısa bir sürede hemen bütün seçim çevrelerinde milletvekili aday adayı başvuruları almıştır. Aday adayı sayısıyla bazı köklü partileri geride bırakmıştır.”

“ADİL OLMAYAN KOŞULLARDA SEÇİM ÇALIŞMASI YAPTIK”

“Seçim süreci esnasında, mecliste gurubu olan partiler milyonlarca lira hazine desteği alarak meydanlara çıkmışlar, İYİ Parti ise kısıtlı kaynaklarla seçim çalışması yapabilmiştir.

Öncelikle Olağanüstü Hal Koşullarında, halkın özgür iradesinin sandığa yansıması imkânsızdır.

Nitekim iktidar sahipleri kamu salahiyetlerini istedikleri gibi kullanmışlardır.

Yazılı ve görsel basın Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanların miting ve siyasi toplantılarını saatlerce canlı verirken, haber bültenlerinde yüzlerce kez tekrarlar iken, Genel Başkanımız Meral Akşener, aynı gün içerisinde sadece 10 saniye ekranda görünmüştür.

Partimizin mitingleri sadece Halk TV tarafından haber olarak verilmiş, diğer kanallar haber yapmaktan korkmuşlardır.

İç İşleri ve Adalet Bakanları görevlerinden ayrılmamışlar, aynı zamanda iktidar partisinin vekil adayı olarak siyasi faaliyetlerini gerçekleştirmişlerdir. Siyasi etiğe ters olan bu uygulamalara, Cumhurbaşkanı ve aynı zamanda aday olan Sayın Erdoğan seçim yasakları dışında bırakılması eklenmiştir.”

“GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTIK”

“Partimiz bütün engelleme ve karalamalara rağmen, zor şartlarda insanımıza ulaşmış, hedeflerini anlatmaya çalışmıştır.

İYİ Parti Çanakkale İl ve İlçe Teşkilatlarımızla birlikte, erken seçim kararı öncesinde başlattığımız ziyaretleri daha da yoğunlaştırmak suretiyle geceli gündüzlü çalıştık.

Gitmediğimiz köy, dokunmadığımız insanımız neredeyse kalmadı.

Sonuçta Türkiye genelinde, İYİ Parti Çanakkale olarak önemli bir oy oranı yakaladık ve teşkilatlar içinde Dördüncü olduk.

Ancak bu başarıya sevinemedik. Çanakkale’de kullanılan oylarla Partimiz Milletvekilliğini 19 oy farkla hak etti. Buna karşın, Çanakkale ile ilgisi, bilgisi olmayan yurt dışında ve gümrüklerde kullanılan oyların illere dağıtılmasıyla Milletvekilliğini ne yazık ki kaybetmiş olduk. Bu sürece ilişkin itirazlarımızı da yaptık.

Yedi ay gibi kısa süre önce kurulmamıza ve halen teşkilatlanma çalışmalarının devam etmesine rağmen Türkiye genelinde ve ilimizde aldığımız tercihler, vatandaşımızın umudu olduğumuzu göstermiştir.”

“SEÇİMLER İNANDIRICI OLMUYOR”

“Erken seçimden önce yapılan kamuoyu araştırmasında, vatandaşımızın %57’si seçimlerin adil yapılmadığına inandığı, %46’sının ise sandık sayım sonuçlarına güvenmediği tespit edilmiştir.

İYİ Parti olarak bütün sandıklarda müşahit görevlendirmeye çalıştık. Müşahit ve Okul Sorumlularımız gece yarılarına kadar çalışarak seçim sonuçlarının sağlıklı bir şekilde alınması için büyük özveri göstermiştir.”

 “YEREL MEDYAMIZI KUTLUYORUZ”

“Seçim sürecinde, Çanakkale’mizde birkaç nahoş olaydan başka çok ciddi sorunlar yaşanmamıştır.

Yerel medyamız, adaylara ve partilere eşit mesafede olmaya gayret etmiş, en azından ilimizde seçim çalışmalarının nezih bir ortamda gerçekleşmesini desteklemiştir.

Ulusal basını, özellikle yandaş medyayı taraflı yayınlarından dolayı kınıyoruz.”

 “BAŞARACAĞIZ”

“İYİ Parti olarak önümüzdeki yerel seçimlerde, partimizin politikalarını, vatansever çizgisini, yerel yönetimlerdeki misyonunu daha iyi anlatarak iktidar yürüyüşümüze devam edeceğiz.

Siyasette hoşgörüyü, nezaket kurallarını, etik değerleri rakiplerimize de örnek olarak daha da geliştireceğiz. Kıt kaynaklara, zor şartlara, bütün engellemelere rağmen mecliste gurubumuzu oluşturduk. Vekillerimiz bütün Türkiye’nin vekilleridir.

İYİ Parti iktidarı çok uzak değildir. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in önderliğinde bunun için var gücümüzle çalışacağız ve başaracağız.”

Haber Merkezi

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech