Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kentin köprü altı derdi

Köy minibüsleri ve okul

Köy minibüsleri ve okul servislerinin toplanma noktası olan Sarıçay Köprüsü’nün altı, dışarıdan gelen dilencilerin konaklama alanı oldu. Troia Yılı sebebiyle artan turistlerin bazılarının Ören Yeri’ne giden aracı kullanmak için geldikleri köprü altı, pislik yuvasına döndü.

Çanakkaleliler, Sarıçay Köprüsü’nün altında, köy minibüslerinin kalktığı alandan şikayetçi… Daha önce haberlerimizde yer dilencilerin sayısının artmasıyla kente dışarıdan geldikleri söylenmeye başladı. Dışarıdan gelen bu insanlar, Sarıçay Köprü altında konaklamaya çalışıyor. Çoğunlukla orada bulunan dilenciler, etrafı kirleterek olumsuzluğa yol açıyor. Alandaki esnaf, durumdan dert yanarak, tuvaletlerini bireye oraya yaptıklarını konuşmaya başladı. Birkaç gündür süregelen yağmurla birlikte de bahsi geçen yerde kötü kokular ortaya çıkıyor.

Diğer yandan Troia Yılı’nın ilan edildiği bu yılda, söz konusu yer, Ören Yeri’ne giden araçların da bulunduğu köy minibüs durağı. Vatandaşların aktarımına göre ise araç kullanmak için gelen turistlerin bir kısmı geri dönüyor.

Yine aktarılanlara göre; ilgili kurumlar durumu engellemeye çalışsa da vatandaşların birçoğu duyarsızlığı ile durumu sürdürüyor. Okul servislerinin de toplandığı nokta olan köprünün altındaki kanalizasyon sorunu ise çözüme kavuşturuldu.

Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech