Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Daha Kaç Kedinin Ezilmesi Gerekiyor?

Esenler Mahallesi’nde geçtiğimiz aylarda

Esenler Mahallesi’nde geçtiğimiz aylarda açılışı yapılan, Çanakkale Belediyesi tarafından oluşturulan kedi köyünün çevresinde yaşananlar, vatandaşı artık isyan noktasına getirdi. Kedi Köyü’nün çevresinde herhangi bir önlem olmadığı için yoldan geçen araçlarca neredeyse her gün kedi ölümleri gerçekleşiyor.

Sokak hayvanlarına karşı duyarlı tavrı ile bilinen Çanakkale Belediyesi’nin kedi köyü projesi vatandaşlarca takdir edilmişti. Bu projelerden birisi de geçtiğimiz aylarda Esenler Mahallesi Barış Caddesi üzerinde hayata geçirildi. Kedi Köyü oluşturuldu ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın katılımıyla açılışı yapıldı.

Kedi köyünde bir husus gözlerden kaçtı, bu hususta kedilerin hayatına mal olmaya başladı. Kedi Köyü’nün çevresinde herhangi bir uyarı, ikaz, branda vb. koruma yöntemleri alınmadığı için her gün yavru kediler ölüm tehlikesi yaşıyor. Barış Caddesi’nden geçen araçlar, kediler için ciddi tehlike oluştururken, hemen hemen her gün kedi köyünün çevresinde tek ve çoklu ölümler meydana geliyor. Barış Caddesi’nde dün yine cansız bir kedi görüldü.

Vatandaş 1 metre uzunluğunda yerle birleşik yapılacak bir brandanın üzerinden atlayamayarak yola çıkamayacak olan kedileri koruyacağını düşünüyor. Kentliler, Çanakkale Belediyesi’ni bir an önce göreve davet etti.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech