Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Turan’ın Dediği Çıktı

Dün Türkiye, rekor bir

Dün Türkiye, rekor bir katılım gerçekleştirerek geleceğini oyladı. YSK’nın yasağı kaldırmasının ardından saat 18.45 itibariyle açıklanmaya başlayan 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri, kimini sevindirdi kimini hayal kırıklığına uğrattı. Her platformda partisinin Çanakkale’de birinci parti olacağını iddia eden AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, tartışmasız seçimin en çok kazanan ismi oldu.

Gazetemiz baskıya girdiğinde geçici seçim sonuçlar henüz açıklanmamıştı. Ancak Çanakkale’de, resmi olmayan sonuçlara göre; yüzde 37,1 alan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 1 Kasım 2015 Genel Seçimlerinde olduğu gibi birinci parti olduğu görüldü. AK Parti’yi yüzde 34,1 ile Cumhuriyet Halk Partisi ve yüzde 17 ile İyi Parti izledi.

AK Parti’nin birinci sıra Milletvekili adayı olan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale’den bu dönem de seçilirken, aday olmayan Milletvekili Ayhan Gider’in yerine bu dönemde ikinci sıra adayı Jülide İskenderoğlu parlamentoya katıldı. Çanakkale’nin Kadın Milletvekili adayına desteği büyük oldu.

Yeni kurulmasına rağmen Çanakkale’den bir Milletvekili kazandığı görülen İyi Parti, sandıkların tümünün açılmasıyla kazandığı vekili de Cumhuriyet Halk Partisi’ne kaptırdı. CHP, 1 Kasım seçimlerine göre rahat bir şekilde alamasa da son anda ikinci Milletvekilini de alarak Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek’in yanı sıra Özgür Ceylan’ı da meclise göndermeyi başardı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise Cumhur İttifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın oyu önde görülürken Erdoğan’ı CHP’nin adayı Muharrem İnce izledi. Geçici sonuçların da bugün açıklanması, Cumhurbaşkanı adaylarının da bugün konuşma yapması bekleniyor.

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech