Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ankara’dan 5 bin misafir

Şehitlikleri ve tarihi alanlarıyla

Şehitlikleri ve tarihi alanlarıyla yerli ve yabancı birçok turist çeken Çanakkale, Ankara Yenimahalle Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikle ekim ayına kadar toplamda 5 bin yerli turisti misafir edecek.

TURİSTİN GÜNDEMİ DE SEÇİM

Ankara Yenimahalle Belediyesi, düzenlediği etkinlikle Çanakkale’ye her hafta iki otobüs olmak üzere ekim ayına kadar toplamda peyderpey 5 bin yerli turist gönderecek. Bu hafta Cuma günü gelen kafilenin ise gündeminde seçim ve siyaset vardı. Kafiledekiler, Çanakkale’nin demokratik, Atatürkçü, çağdaş bir şehir olduğunu buraya geldiklerinde bir kez daha anladıklarını, Çanakkale halkının bu seçimde Cumhuriyetine sahip çıkacağı düşüncelerini dile getirdiler.

ANLATILMAZ, YAŞANIR

Geziye gelen misafirler şehit kanlarıyla yıkanmış mücadele verilen bu vatan toprakların iki günlük ziyaret ile bitmeyeceğini vurgulayarak, “Dedelerimiz burada şehit oldu. Onların ruhlarına dualar ettik. Çok duygulandık. Çanakkale anlatılmaz yaşanır.” ifadeleriyle memnuniyetlerini ve Çanakkale’ye olan hayranlıklarını dile getirdiler.

 KAFİLENİN OZANI NAÇARİ BABA

Naçari mahlasını kullanan Ali Çetin, “Kültürsüz insan meyvesiz ağaca benzer” deyip memleket topraklarını, tarihini görmeye Çanakkale’ye gelmiş. Kafileye sazıyla şiiriyle neşe katmaya devam eden Naçari Baba, kente veda ederken ‘Duygu Rehberi’ isimli kitabını gazetemize armağan etti.

G. Nermin Yıldız – Merve Zıpkın

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech