Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Başarılı projeler protokole tanıtıldı

2018 Yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından toplam bütçesi 15 Milyon TL olan Mali Destek Programı’nın “Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi” konulu toplantısında, Çanakkale’nin başarılı bulunan projeleri protokol üyelerine sunum ile tanıtıldı.

GMKA tarafından desteklenecek 12 projeyi tanıtım amacıyla Kolin Otel Troya Toplantı Salonu’nda, proje muhatapları ve protokol üyeleri bir araya geldi. GMKA tarafından 15 milyon TL ile desteklenecek 12 proje; sunum ile protokol üyelerine tanıtıldı. Toplantıda proje desteği almaya hak kazanan Bayramiç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İÇDAŞ Biga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çanakkale Açık Ceza İnfaz Kurumu, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü Çanakkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Lapseki İÇDAŞ – ÇİB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Yenice Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi temsilcileri tarafından sunum yapıldı. Sunumlarda kurumların destek almaya hak kazanan projelerinin detayları yer aldı.
Düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Tahir Şahin, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdullah Köklü, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, GMKA Genel Sekreteri Abdullah Güç, Milli Eğitim İl Müdürü Osman Özkan, ÇTSO Genel Sekreteri Sema Sandal ve kurum temsilcileri katıldı.

GÜNEY MARMARA’DA İŞGÜCÜ NİTELİĞİ ARTACAK

İmza atılan program ile toplam bütçesi 15 milyon TL olan destek oranı, proje toplam maliyetinin yüzde 90’ı olacak olan bu yeni program kapsamında proje başına en az destek oranı 100 bin TL, en fazla destek oranı 1 milyon TL olarak belirlendi. GMKA tarafından program ile ilgili yapılan açıklamada; “Yenilikçi model ve yöntemler kullanımıyla mesleki eğitim kalitesinin artırılması, iş dünyası ile meslek eğitimi veren kurumlar arasında işbirliğinin artırılması ve mesleki eğitim alamayan kesimlerin mesleki eğitime erişiminin sağlanmasını hedeflenmiştir. 2018 Yılı Mali Destek Programı GMKA’nın şimdiye kadar tek seferde ilan ettiği, bütçesi en fazla olan Mali Destek Programıdır.” denildi.

Atakan Alkış

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech